Aerutajad teenisid kulda nii süstas kui kanuus

Enn Hallik
, sporditoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aerutamine. Foto on illustreeriv.
Aerutamine. Foto on illustreeriv. Foto: Elmo Riig / Sakala

Tallinnas Harku järvel peetud Eesti aerutamismeistrivõistlustel sai Pärnu kalevlastest 200 meetri süstadistantsil esikoha praegu koos treener Uko Kõrgega juba Ungaris MMil võistlev Jüri Juurikas. Teise täiskasvanute kulla tõi Pärnusse Joosep Karlson, võites kanuul 1000 meetrit.

K-1 200 meetris sai pronksi Taaniel Tüür, K-2 finaalis kolmanda koha Karl-Erik Kõrge ja Taaniel Tüür, C-2 ehk kahekanuude sõidus kuulus hõbe Kaspar Kõivale ja tallinlasele Mihhail Boitsovile, pronks Joosep Karlsonile ja Andreas Baumile.

1000 meetri distantsil olid Karlson ja Baum kahekanuul teised, Tüür ja Kõrge kahesüstal kolmandad. Pronksi teenis ka Pärnu neljasüst (Kõrge, Tüür, Marek Koplus, Hans-Hendrik Mikk). 500 meetris oli Jüri Juurikas ühekanuul teine nagu ka Taaniel Tüür ja Karl-Erik Kõrge kahekanuul, kahesüstal sai Kaspar Kõiva koos Mihhail Boitsoviga pronksi.

Noorte medalijagamisel tegi nii 500 kui 1000 meetris puhta töö Joosep Karlson, võites nii ühekanuul kui kahesel koos Andreas Baumiga. Baum sai ühesel kaks pronksi. Süstadel võitis mõlemad üheste sõidud Hans-Hendrik Mikk, kahesel sai ta koos Ilja Kuvšinoviga hõbeda. Neljasüstal olid Karmo Siim, Roman Morozov, Kuvšinov ja Mikk kolmandad.

Tüdrukute süstal sai mõlemal distantsil pronksi konkurentidest kolm aastat noorem Anette Baum, kahesel teenis ta kolmanda koha koos Miia-Maria Tintsuga, neljasel olid Pärnu Kalevi hõbedases süstas Ketri Künnapas, Karolin Saks, Tints ning Baum.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles