Audru külmhoone alustab raskuste kiuste tööd

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Audru külmhoone.
Audru külmhoone. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Kuigi märtsi esimestel päevadel pidulikult avatud Eesti kalapüügiühistu Audru külmhoone pole seni korralikult tööd teha saanud, saab algavaks sügispüügihooajaks kõik valmis.

Eesti kalapüügiühistu Audru külmhoone avamispidu toimus 2. märtsil. Alguses arvati, et Baltimaade moodsaim ja Eesti suurim külmhoone, mis ööpäevas suudab külmutada 200 tonni ning ladustada 3000 tonni kilu ja räime, on stardiootel. Kõik aga ei läinud nii libedalt kui loodetud, ligi kaks miljonit eurot maksma läinud, Euroopa kalanduse fondi toel soetatud Norra ja Belgia päritolu ülimoodsad tootmisliinid vajasid põhjalikku seadistamist. Kokkulepitud kalakogused osteti kaluritelt siiski õiglase ja turgu korrastanud hinnaga kokku, vahendas ERR.ee "Aktuaalset kaamerat".

Nüüd kui sügisene suurpüük tulekul, usutakse kohapeal, et nii suuri tõrkeid ei tohiks enam tulla. Väikeste proovipartiidega saadi kenasti hakkama.

Tootmise käivitamine tähendab umbes 20 inimesega tähtajatu töölepingu sõlmimist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles