Kilingi-Nõmme õpilased võitsid tahvelarvutid

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristo Savi (vasakult), juhendaja-õpetaja Signe Lensment, Kerli Kore ja Rait-Eino Laarmann animafimide konkursi võitjate autasustamise järel Kumu ees.
Kristo Savi (vasakult), juhendaja-õpetaja Signe Lensment, Kerli Kore ja Rait-Eino Laarmann animafimide konkursi võitjate autasustamise järel Kumu ees. Foto: Erli Aasamets

Kilingi-Nõmme gümnaasiumi õpilased võitsid personaalsed tahvelarvutid animafilmide konkursil “Käsi peseb kätt”, mille korraldasid Tiigrihüppe Sihtasutus ja Mittetulundusühing Nukufilmi Lastestuudio.

Pärnu maakonnast ainsa koolina mainitud konkursil osalenud Kilingi-Nõmme gümnaasiumi 11.r klassi õpilased Kerli Kore, Kristo Savi ja Rait-Eino Laarmann saavutasid 38 animafilmi hulgas oma tööga vanemas vanuserühmas kolmanda koha, neid juhendas kunstiõpetaja Signe Lensment. Pühapäeval naasid noored autorid Tallinnast kunstimuuseumist autasustamiselt väärika ja õppetöös vajaliku kingitusega.

Tiigrihüppe SA teadlikkuse tõstmise valdkonna juht Signe Rosin rääkis, et Kilingi-Nõmme koolinoorte filmi puhul rõhutas þürii selle stiilsust, head pildikeelt ja helilist kujundust.

Þürii esimees, Tiigrihüppe SA koolitusvaldkonna juht Urmo Uiboleht ütles, et “Anima tiigri” projekti ülesanne on aidata lastel näidata oma loovust nüüdisaegsete tehnoloogiliste võimaluste kaudu ning seostada õppeaineid.

Kilingi-Nõmme gümnaasiumi direktor Erli Aasamets mainis, et kõnealune animafilm kajastab nii, nagu võistlustingimused ette nägid, sotsiaalseid oskusi ja seda, kuidas teisi aidata ning koolitunni ajal koostööd teha.

Kevadiselt animafilmikonkursilt “Targalt internetis” naasid kilinginõmmelased teise kohaga.

Õppeaasta algas meediaõpetuse õpilastel valmistumisega järgmiseks konkursiks, mille teema on energiasääst.

Filmikonkursil “Käsi peseb kätt” vanemas vanuserühmas edestasid Kilingi-Nõmme kolmikut Viljandi Carl Robert Jakobsoni nimeline gümnaasium ja Võru Kreutzwaldi gümnaasium.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles