Kahel turumüüjal kolmest polnud vajalikke dokumente näidata

Sirle Matt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raivo Mogilnõi ütluse järgi peab turul müüdav kaup olema varustatud sildiga, kus kirjas toote olemus ja päritolu.
Raivo Mogilnõi ütluse järgi peab turul müüdav kaup olema varustatud sildiga, kus kirjas toote olemus ja päritolu. Foto: Mailiis Ollino

Veterinaar- ja toiduameti inspektorite hiljutine visiit Pärnu turule ei tuvastanud kauba päritolu vassimist, ent päris korras kõik siiski ei olnud.

Pärnumaa veterinaarkeskuse juhataja Raivo Mogilnõi seletas, et ülevaatus võeti ette, veendumaks, et viljad on pärit kohast, kust müüja väidab. Inspektorid võtsid Pärnus luubi alla hooajakauba ehk herned ja maasikad. Mujal maakondades on kontrollitud teisigi saadusi, näiteks kurki.

Kauba päritolu dokumentidega tõendamist küsiti Mogilnõi jutu järgi kolmelt müüjalt. Saatedokumentidelt peab olema näha, kust ja kui suures koguses kaup on tulnud. Kontrollitavad müüjad valiti juhuslikult ja kõigi puhul oli tegu edasimüüjate, mitte isekasvatajatega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles