Sõidujagaja viina ei paku, aga julgemad küsivad ise

Krismar Rosin
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Facebooki sõidujagamisgruppides on teenusepakkujad pigem ettevaatlikumad ja inimesed on asunud ise teenust küsima.
Facebooki sõidujagamisgruppides on teenusepakkujad pigem ettevaatlikumad ja inimesed on asunud ise teenust küsima. Foto: Kuvatõmmis

Sõidujagamisgruppe vaadates näeb huvitavaid küsimusi: “Kas kellelgi viina on?”,“Kes tuleks järgi Paikusele?”. Võrreldes märtsiga on eri rühmadest valdavalt kadunud alkoholi pakkuvad kuulutused. Selle asemele on tekkinud juurde neid, kes ise märjukest tuua paluvad.

Pärast mais toimunud ümarlauda, kus osalesid linnavalitsuse, politsei- ja piirivalveameti, maksu- ja tolliameti (MTA) ja taksofirmade esindajad, on sõidujagamisgruppides olukord rahunenud.

“Grupisisene käitumine on muutunud, enam ei reklaami sõidujagajad end nii agressiivselt kui varem. Pigem on kliendid need, kes sõidu kohta küsivad või annavad marsruudi, kuhu soovivad minna ja seejärel teeb n-ö teenuseosutaja pakkumise privaatses vestluses,” selgitas Pärnu Go Takso juht Iti Sipelgas, kes sõidujagajatel hoolega silma peal hoiab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles