Möödunud ööpäeva jooksul teatati kolmest põlengust

Joosep Laik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päästemasin. Foto on illustratiivne.
Päästemasin. Foto on illustratiivne. Foto: Peeter Kümmel

Möödunud ööpäeval oli Pärnumaal kolm põlengut. Seoses jätkuva kuumalainega on päästeamet kuulutanud kõikjal Eestis välja suure tuleohuga aja, mis hakkab kehtima homsest.

Eile kell 11.19 sai häirekeskus teate maastikutulekahjust Pärnu linnas Kõpu külas. Teataja sõnutsi põles 5x5 meetrit heinapõldu ja läheduses oli mets. Tulekahjust teataja võttis initsiatiivi ja hakkas heina maha niitma, mis tuule tõttu oleks muidu kergesti süttinud ja tule levikut kiirendanud. Päästjad kustutasid tulekahju kell 11.44.

Samuti said päästjad eile kell 14.40 väljakutse Lääneranna valda Kloostri külla. Põlema oli süttinud ruloonpressi sees olnud heinarull, päästjad alustasid päästetöid ruloonpressi jahutamisega. Peale selle oli süttinud 20 ruutmeetrit ümberkaudset heinamaad. Päästjad likvideerisid tulekahju kell 15.22.

Täna öösel kell 00.18 teatati häirekeskusele tulekahjust Häädemeeste vallas Häädemeeste alevikus. Puu elektriliinile kukkumise tõttu oli liin maha langenud ja süüdanud pinnase. Päästjad kasutasid kululuudasid, et tõkestada tule levikut metsa. Umbes 200 ruutmeetri suurune põleng kustutati kell 01.52 1500 liitri vee abil.

Alates homsest, 28. juulist kehtib kogu Eesti Vabariigi territooriumil kuiva ja kuuma ilma tõttu suure tuleohuga aeg. Metsas on lahtise tule kasutamine keelatud. Päästeamet ning politsei- ja piirivalveamet teevad koostööd ujumis- ja lõkkekohtades patrullides.

„Sel nädalavahetusel jälgivad nii päästeamet kui politsei- ja piirivalveamet kõrgendatud tähelepanuga inimeste ohutut käitumist nii veekogu ääres kui looduses,” ütles päästeameti peadirektori asetäitja Tauno Suurkivi. Tegemist on esimese niisuguse ühisaktsiooniga ja Suurkivi sõnade järgi on tänuväärne, et oma põhitöö kõrvalt jätkub politseinikel jõudu pöörata tähelepanu päästealasele turvalisuselegi. Samuti on politsei- ja piirivalveameti helikopter kõrgendatud valmiduses reageerimaks kohe väiksematele põlengutelegi. Suurkivi kutsus üles vabatahtlikke panustama tavapärasest rohkem oma kogukonna turvalisusesse. „Ainult üheskoos tegutsedes muudame Eestimaa turvalisemaks,” toonitas Suurkivi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles