Varguste laine: Weekend Festivali ajal langes pikanäpumeeste saagiks pea 50 000 euro väärtuses vara (4)

Lauri Habakuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu kesklinn enne Weekendi Festivali algust.
Pärnu kesklinn enne Weekendi Festivali algust. Foto: Urmas Luik

Läinud nädalavahetusel tabas suvepealinna varguste laine. Varaste saagiks langes pea 50 000 euro väärtuses kraami.

Pärnu politseijaoskonna ennetus- ja menetlustalituse juht Üllar Kütt tõdes, et rohkete varguste põhjus peitub nähtavasti Weekend Festivali ajal linna saabunud rahva rohkuses. „Rahvarohked sündmused võivad kohale meelitada inimesi, kes ei pruugi olla kõige paremate kavatsustega,“ nentis Kütt. „Nädalavahetusel Pärnus toimunud varguste kohta on praegu veel vara öelda, kas osa neist võivad olla toime pannud samad isikud või mitte.“

Reedel sai politsei teate, et Pärnus Tervise Paradiisi veekeskuse rõivistusse lukustatud riietuskapist varastati rahakotist 3000 eurot.

Samal päeval laekus politseile teade, et Pärnus Auli tänaval on lukustamata ukse kaudu sisenetud eramusse ja varastatud sealt sülearvuti, käekott, kukkur ühes sularahaga, dokumendid ja muid esemeid. Samuti teatati, et sama maja ees seisnud sõiduautost Audi on varastatud 5000 eurot.

Laupäeval sai politsei teate, et Pärnus Ranna puiesteel on varastatud seljakott Nike ühes isiklike asjade ja dokumentidega. Kahju on 270 eurot.

Samal päeval teatati politseile, et Pärnus Rähni tänaval on lukustamata ukse kaudu tungitud eramusse ja varastatud mobiiltelefon Samsung Galaxy, sülearvuti Lenovo, sülearvutikott ja selles olnud dokumendid. Esialgsetel andmetel tekitati nii ligemale 2800eurone kahju.  

Pärnu Tammsaare puiestee korterist varastati laupäeval politseile laekunud teate kohaselt fotokaamera Canon. Kahju on 2000 eurot.

Samal tänaval tungiti korterissegi ja varastati sealt mobiiltelefon iPhone 7, sülearvuti Lenovo ja 1040 eurot sularaha. Kahju tekitati 2940 eurot.

Pärnus Karusselli tänaval mindi lukustamata uksega korterisse ja varastati kaks HP Elite Booki ja kaks Macbooki arvutit, kaks kõvaketast, kuldehteid, käekell, sularaha ja muid isiklikke esemeid. Vargad tekitasid ligemale 14 500eurose kahju.

Pärnu Mai tänava maja eest pandi laupäeval politseile laekunud teate kohaselt tuuri kaks omavahel kokku lukustatud jalgratast Scott. Kahju on umbes 1000 eurot.

Üleeile sai politsei teate, et Pärnus Nelgi tänaval on sisse tungitud suvilasse, kust on varastatud järkamissaag Makita, elektriline hekilõikur Flymo ja dušisegisti. Kahju tekitati 530 eurot.

Samal päeval teavitati politseid vargusest Kilingi-Nõmmes Pärnu tänaval, kus lahti oli murtud lukustatud kõrvalhoone uks ja minema viidud jalgratas Muddyfox. Kahju on umbes 300 eurot.

Üleeile sai politsei teate, et Pärnus Munga tänaval tungis 45aastane mees baari ja varastas sealt täpselt tuvastamata koguse alkohoolseid jooke ja kassaaparaadist seni kindlaks tegemata rahasumma. Asjaolusid selgitatakse.

Politsei sai üleeile teate sellegi kohta, et Pärnus Mai tänaval on lukustamata ukse kaudu mindud korterisse ja varastatud telefon Samsung ja sõiduauto Škoda võtmed, millega varastati maja ette pargitud sõiduk. Nii tekitati ligemale 16 400 euro suurune kahju.

Kütt tõi esile mitme varguse ühisnimetaja, mille kohaselt said pätid korteritesse siseneda lukustamata uste kaudu. „Muidugi on meil hea meel selle üle, et Pärnut peetakse nii turvaliseks linnaks, aga meil oli nädalavahetusel linnas mitukümmend tuhat külalist,“ lausus ennetus- ja menetlustalituse juht. Ta rõhutas, et kodust lahkudes ja öösiti on ukse lukustamine esimesi asju, mida inimene saab oma vara kaitsmiseks teha.

Varguse ohvriks sattunutel soovitab Kütt meelde jätta ja edastada korrakaitsjatele võimalikult palju detaile, politsei saaks võimalikult ruttu vargad tabada. „Politseile võiks teada anda sellestki, kui näete oma kodukohas liikumas võõraid või kahtlaselt käituvaid inimesi,“ lausus Kütt.

Kommentaarid (4)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles