„Sügisulul“ selguvad parimad lauljad

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Särasilmsed laululapsed elasid eile Pärnu ühisgümnaasiumis toimunud eelvooru ajal laval esinejatele innukalt kaasa.
Särasilmsed laululapsed elasid eile Pärnu ühisgümnaasiumis toimunud eelvooru ajal laval esinejatele innukalt kaasa. Foto: Urmas Luik

Tänavu üheksandat korda toimuva Pärnu linna ja maakonna noorte solistide laulukonkursist „Sügisulg“ võtab osa 181 noort lauljat vanuses kolm kuni 19 eluaastat.

Eile alanud ja kolm päeva kestvad eelvoorud toimuvad Pärnu ühisgümnaasiumis, konkursi lõppkontserdid leiavad aset kahe nädala pärast Pärnu kontserdimajas.

Konkursi korraldaja Helen Erastus ütles, et see on laulunoortele ainuke omasugune linna- ja maalaste ühine ettevõtmine. „Noortele on see võimalus esineda koos professionaalsetest muusikutest koosneva saateansambliga,“ tõi ta näite ühest kogemusest, mida noored võistluselt saavad. „Kui osalejaid ei oleks, ega me seda korraldaks,“ märkis Erastus.

Lauluvõistluse populaarsusest räägib seegi, et vaatamata tänavu esimest korda makstavale osalustasule, esinejate hulk ei kahanenud. Mõnel varasemal aastal on lauljate hulk ulatunud üle 200, kuid see muutus ürituse pikkuse tõttu koormavaks nii žüriile kui lauljatele endale.

Samuti on „Sügisulu“ väljundiks populaarne telekonkurss „Laulukarussell“, kuhu valitakse noored lauljad just selle konkursi tulemuste põhjal. Üle aasta toimuv „Laulukarussell“ tuuritab Eestimaal taas tuleval aastal.

Sellistele tuntud juhendajatele nagu Toomas Voll või Anne Uusna, kelle õpilased võtavad osa nii üleriigilistest kui rahvusvahelistest võistlustest, on see ainuke kodukandi tippsündmus.

Erastuse sõnutsi on põnev väikeste lauljate kõrval 16-19aastaste võistlus, kus otsitakse omapära ja põnevat heliloomingut. „Rõõm on, kui mõni noor julgeb esitada kuulsate heliloojate kõrval omaloomingut,“ kinnitas ta.

Teist aastat järjest toimuvad „Sügisulu“ eelvoorud Pärnu ühisgümnaasiumis. Erastus kasutas selle kooli kohta vaid kiidusõnu. „Eriline tänu aga direktor Mart Kuuskmannile ja muusikaõpetaja Kadri Keskkülale, tänu kelle vastutulekule see konkurss toimub. Samuti tuleb kiita selle kooli õpilasi, kes korraldamisel kaasa aitavad,“ kiitis Erastus. „Kadri ju 2001. aastal selle konkursi algatas,“ lisas ta.

Lõppkontsertidele pääsejad otsustab žürii koosseisus lauljatar Sirje Medell, koorijuht ja käsikellade ansambli juhendaja Elo Kesküla, ansambli Paabel solist Arno Tamm ja Viljandi laulustuudio Viva la Musica juhendaja Hedi-Kai Pai.

Laulukonkurssi “Sügisulg 2011” korraldab MTÜ Pärnu Kontserdibüroo ja selle ühisgümnaasiumis toimuvad eelvoorud on kuulajatele tasuta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles