Ministeerium utsitab Pärnu linna Endla sihtasutust asutama

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endla teater.
Endla teater. Foto: Ants Liigus

Kultuuriministeerium tegi Pärnu linnale ettepaneku olla rajatava Endla teatri sihtasutuse üks asutajaid, täielikku üksmeelt suvepealinna võimukoalitsioonil selles küsimuses siiski pole.

Mitu teatrit, näiteks Draamateater, Rakvere teater ja Ugala, on riigi osalusega sihtasutused juba varem. Rasketel aegadel aga tekitavad sellised sammud rohkem küsimusi kui headel aegadel. Nii on Isamaa ja Res Publica Liit pigem kahtleval seisukohal, pidades silmas linna võlakoormust, vahendas ERR.ee "Aktuaalset kaamerat".

"Jätkuvalt on igasugused otsused, mis võivad raskendada linna finantsvõimekust, luubi all ja seetõttu on see esimene koht, mida me selle otsuse juures oleme kaalunud, et kas kõik ohud on maandatud," rääkis linnavolikogu majanduskomisjoni esimees Peeter Prisk.

Linnavolikogu haridus- ja kultuuriskomisjoni esimehe Jüri Lebedevi hinnangul võiks linn sihtasutusse minna piltlikult öeldes kaks kätt taskus, aga ta paneb sinna Uus 3 kinnistu ehk vanalinnas ammu tühjana seisva maja.

"Et siin on palju kõmu olnud selle teema ümber, et linna kõhnuke rahakott saab äkki suure koorma osaliseks, on linn deklareerinud riigile korduvalt, et esimese kolme-nelja aasta jooksul ei ole linnal ilmselt sinna kaukasse midagi panna," selgitas ta.

Lebedev ütles, et sihtasutusel on võimalus teenida rohkem omatulu ja seda oma vajadusteks kasutada. Ja kui aastate pärast tulebki linnal teatrit toetada, pole selles midagi halba, sest Pärnus on alati kultuuri toetatud.

Endla teatri direktori Ain Roosti sõnul on teretulnud, kui linn suudab kaasa rääkida selles, milline teater tulevikus peaks välja nägema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles