Kes ostis oksjonil haruldase ümbriku?

Enn Hallik
, sporditoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PP

Äripäev kirjutas 6. novembril veebikeskkonnas eBay lõppenud oksjonist, kus Eestist 1934. aasta 1. septembril Londonisse saadetud haruldane ümbrik pandi müüki alghinnaga 10.99 USA dollarit ja leidis oksjoni lõppedes omaniku 1035.50 dollariga.

Pärnu templijäljendiga ümbrik saadeti Pärnu Krediidipangast Londoni praegugi tegutsevasse investeerimispanka Lazard Brothers.

Tähtkirja, mis saadeti lennupostiga, teevad väärtuslikuks sellel olevad margid: kahekroonise ületrükiga maakaardimarke ja ühekroonist Narva koske leidub postisaadetistel harva, ka neljasendine leopard ei ole saadetistel levinuim mark. Margid on ihaldatud just saadetistel olevatena, iseenesest pole need haruldased.

Pärnus ümbrikega tegelevate asjatundlike kogujate arvamuse kohaselt võis ümbrik müüki minna Inglismaalt, ostja oli aga suure tõenäosusega eestlane või väga tugeva Eesti koguga kollektsionäär.

See ümbrik olevat üks Eesti tippasjadest, mille arvatavalt ostis inimene, kes käib oma koguga suurtel rahvusvahelistel näitustel. Kui ostja oli eestlasest kollektsionäär, siis sellise kaliibriga inimesi olevat vaid neli–viis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles