Pärnu-Jaagupi valmistub torustike vahetuseks

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kanalisatsioonitorustiku rajamine. Foto on illustreeriv.
Kanalisatsioonitorustiku rajamine. Foto on illustreeriv. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Halinga valla majandusnõunik Tiit Talts selgitab valla kodulehel, miks vallakeskuses Pärnu-Jaagupi alevis on kohalikele silma jäänud helkurvestides inimesed, kes uurivad tänavaid ja vee- ja kanalisatsioonitorude asukohti.

“Tegemist on projekteerimiseks vajalike mõõdistustöödega, esialgne projektlahendus torustike rajamise ja nende asukoha suhtes valmib veel sel aastal,” märgib Talts.

Kõnealune projekt on Pärnu-Jaagupi alevi ühisveevärgi- ja kanalisatsioonisüsteemi rekonstrueerimine ja laiendamine. Ettevõtmist toetab Euroopa Liit ühtekuuluvusfondist ja SA Keskkonnainvesteeringite Keskuse nõukogu otsusega eraldati selleks tööks 3 013 119 eurot. Sellele lisanduvad valla vee-ettevõtte AS Mako ja valla omafinantseering.

Valla majandusnõuniku sõnutsi teevad projekteerimise keeruliseks alevi kitsad tänavad, mille põue peavad mahtuma ühisveevärgi torude kõrvale side- ja elektrikaablid. Osaliselt läbivad kavandatavad torustikud riigimaanteed ja erakinnistuid, nii eeldab töö omanike nõusolekut. Seepärast plaanib vallavalitsus jõulukuu alguses kolme kohtumist, eraldi nii Kalli maantee äärsete kinnistute kui Männi tee ning Lepa ja Pika tänava äärde jäävate kinnistute omanikega.

Aastaks 2014 peaksid umbes 1300 elanikuga alevis peaaegu kõik inimesed ehk 98 protsenti rahvastikust saama kasutada ühisveevärki ja -kanalisatsiooni. Projekt jaguneb kolmeks etapiks: torustike, reovee- ja joogiveepumpla ehitamine.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles