Galerii: Pärnu Keskväljakule kerkis 20meetrine jõulupuu

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnusse toodi tänavune jõulukuusk.
Pärnusse toodi tänavune jõulukuusk. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Täna keskpäeval pandi Pärnu Keskväljakul püsti jõulukuusk, mis toodi tänavu Vändrast, on üle 20 meetri kõrge, tiheda ja ühtlase võraga.

Puu pärineb Vändrast Eesti skautluse rajaja Anton Õunapuu kodutalu maadelt ja on paar meetrit kõrgem kui mullune jõulukuusk.

Viis tonni kaaluva puu tüveümbermõõtu tuli Keskväljakul asuvasse auku paigutamiseks tublisti peenemaks ihuda. Puud püstitanud töömeeste sõnutsi ei tasu meretuulte meelevallas olevasse Pärnusse sellest puust enam kõrgemat pühadepuud püsti panna.

Juba 11. aastat järjest toob Pärnu jõulukuuse kohale ja püstitab selle Endla teatri esisele platsile osaühing Euro Cactus. Puu püsti saamiseks kasutati firma Laarmanni Kraanad abi.

Pärnu linnavalitsuse teatel läheb kuuse toomine ja hiljem Keskväljakult mahavõtmine linnale maksma 2640 eurot (41 300 krooni). Niisama palju kui mullugi.

Linn jõulupuu tarvis uusi kaunistusi ei soeta, kuusk dekoreeritakse olemasolevate ehetega, ent pisut teisiti kui eelmisel aastal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles