Eelolev nädal toob taas suvist ilma

Joosep Laik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljapõld sügisel.
Viljapõld sügisel. Foto: Mailiis Ollino / Pärnu Postimees

​Järgmise nädala alguse vihmasadu annab juba teisipäeva päevaks järele, kolmapäev tuleb juba päikeseline ja toob paiguti 23 kraadi sooja.

Ilmateenistuse teatel on ööl vastu esmaspäeva vähese ja vahelduva pilvisusega ilm. Vastu hommikut tiheneb saartel pilvisus ja hakkab vihma sadama. Puhub edela- ja läänetuul viis kuni üheksa meetrit sekundis, rannikul puhanguti 14 meetrit sekundis.
Hommikul tugevneb edela- ja lõunatuul kuue kuni 12, saartel ja rannikul iiliti 17 meetrini sekundis. Sooja on viis kuni 10, rannikul kuni 15 kraadi. Esmaspäeva päeval pilvisus tiheneb ja saartelt laieneb vihmasadu mandrile. Õhtul hakkab pilvisus lääne poolt alates uuesti hõrenema ja järk-järgult sadu lakkab. Puhub edela- ja läänetuul seitse kuni 13, puhanguti 15, saartel ja rannikul 20 meetrit sekundis. Õhtul tuul nõrgeneb. Sooja tuleb 13–17 kraadi

Teisipäeva öösel liigub madalrõhkkond ühes sajuhoogudega edasi Venemaa põhjaalade poole. Tasapisi pilved hõrenevad ja tuul jääb nõrgemaks. Puhub lääne- ja loodetuul viis kuni kümme, rannikul kohati 14 meetrit sekundis. Sooja on kuuest 11, rannikul 15 kraadini.
Teisipäeva päeval on vähese ja vahelduva pilvisusega olulise sajuta ilm. Puhub lääne- ja edelatuul viis kuni kümme, põhjarannikul iiliti 14 meetrit sekundis. Sooja tuleb 15–18 kraadi.

Kolmapäeva öösel liigub üle Eesti lauge kõrgrõhuhari. Ilm on vähese ja vahelduva pilvisusega ning suurema sajuta. Puhub edela- ja lõunatuul viis kuni kümme, saartel ja rannikul puhanguti 14 meetrit sekundis. Sooja on seitse kuni 12, rannikul paiguti 16 kraadi.
Kolmapäeva päeval on vähese pilvisusega sajuta ilm. Edela- ja läänetuul puhub kiirusega viis kuni kümme, rannikul puhanguti 14 meetrit sekundis. Sooja mõõdetakse 18–23 kraadi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles