Ajakirjanikud otse-eetris: tselluloositehase mõjude kohta on liiga vähe teavet

Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mikrofon.
Mikrofon. Foto: Kristjan Teedema / Postimees

Tre Raadio saatejuht Meelis Sarv ja Pärnu Postimehe ajakirjanikud Lauri Habakuk ja Raido Keskküla rääkisid saates “Aktuaalne Pärnumaal” Saarde vallavolikogu otsusest lubada alustada tselluloositehase uuringuid, arutlesid toasooja hinna üle ja kiitsid Valter Parve liiklusviisakusaktsiooni “Austa nõrgemat!”.

Keskküla rääkis, et Pärnu Postimehe digilehe otseülekandest jäi talle mulle, et Saarde volinikel oli raske seda otsust vastu võtta, kuna kogu teemas leidub palju ebaselget. “Volinikud esitasid istungil olnud Est-For Investi esindajatele hulganisti küsimusi ja arutlesid omavahelgi,” lausus Keskküla. “Volinike suurim mure oli ehk see, kas praegu uuringuid lubades ei selgu hiljem, et kohalikel polegi enam sõnaõigust selles küsimuses kaasa rääkida.”

“Ja nagu ma sellest artiklist lugesin, puudutab see projekt mitut valda ja pole ainult Saarde valla siseasi. See puudutab kõiki pärnumaalasi,” märkis Sarv.

Habakuk lisas, et tehase plaanitav asukohtki on kahe valla, Saarde ja Häädemeeste piiril. “Ja tehase reovesi lastakse merre. Häädemeeste vallavanem Karel Tölp käis enne otsuse vastuvõtmist Saarde volinikega rääkimas ja küsis neilt, kas ei ole ehk liiga kiirustatud selle asjaga,” täiendas Habakuk.

Ajakirjanikud leidsid, et tegelikult on kindla seisukoha võtmiseks tselluloositehase rajamise kohta veel liiga vähe kaalukat materjali. Samuti arvasid nad, et tehase tekitavate keskkonnamõjude kohta napib infot.

Küttehinnast rääkides rõõmustati, et tänavu sügisel toasooja suurt hinnatõusu ei ole oodata. Siiski ennustas Keskküla, et küttetoorme hinnatõusu tõttu ei ole meil sellest pääsu järgmisel küttehooajal.

Valter Parve 20 aastat kestnud aktsiooni “Austa nõrgemat!” kiitsid kõik saates osalenud ja leidis, et kuigi eestlased on kinnise iseloomuga, tuleks vähemalt liikluskeerises üksteist tähele panna.

“Aktuaalne Pärnumaal” on eetris igal reedel kell 11.30.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles