Halduskohus ei tühistanud Tootsi tuulepargi kinnistu enampakkumist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tootsi suursoo, kuhu soovitakse rajada tuuleparki.
Tootsi suursoo, kuhu soovitakse rajada tuuleparki. Foto: Mailiis Ollino

Tallinna halduskohus leidis eilses otsuses, et riigimetsa majandamise keskus (RMK) pidanuks Tootsi tuulepargi kinnistu enampakkumisest varem teatama ja võimaldama huvilistel tutvuda lepinguprojektiga, ent jättis muud enampakkumise tingimused jõusse.

Halduskohtu pressiesindaja Anneli Vilu ütles, et halduskohus tühistas RMK juhatuse oktoobris 2017 tehtud otsuse osas, milles teavitati kinnistu enampakkumise toimumisest ette kolm nädalat.

"Riigimetsa majandamise keskust kohustati avaldama enampakkumise teadet alla kolme nädala enne enampakkumise toimumist ja võimaldama osalemisest huvitatud isikutel tutvuda enne enampakkumist lepinguprojektiga," ütles pressiesindaja.

Muus osas jäid OÜ Tootsi Tuulepargi ja AS Eesti Elektri kaebused RMK nõukogu ja juhatuse otsusele rahuldamata. Samuti ei rahuldanud halduskohus AS Raisneri kaebust, milles firma nõudis RMK nõukogu oktoobris tehtud otsuse tühistamist.

"Meil on kohtuotsuse üle kahtlemata hea meel. Eraettevõtjate versus riigi asjade puhul on võit esimeses kohtuastmes üpris haruldane nähtus. Oleme öelnud algusest peale, et Tootsi tuulepargi sokutamine vahendeid valimata riigiettevõttele Eesti Energia pole endast lugupidavale õigusriigile kohane," ütles Eesti Elektri juhatuse liige Andres Sõnajalg. 

RMK nõukogu otsustas 12. oktoobril 2017 võõrandada Tootsi kinnistu avalikul suulisel enampakkumisel, kuna ala ei ole riigimetsa majandamiseks vajalik. Juhatusel tuli kinnitada enne enampakkumise väljakuulutamist avaliku suulise enampakkumise kord, sealhulgas kinnisasja enampakkumise samm.

Oksjoni kuulutus ja tingimused tuli avaldada vähemalt kolm nädalat enne toimumist Ametlikes Teadaannetes, RMK veebilehel ja suuremates päevalehtedes.

RMK juhatus kinnitas 16. oktoobri 2017 otsusega Tootsi kinnistu enampakkumise korra ja sammu. Oksjoni toimumise ajaks määrati 8. novembri 2017 pärastlõuna.

"Kohus leidis, et enampakkumise tingimused on õigusvastased osas, milles ei nähtud ette huviliste võimalust tutvuda lepinguprojektiga. Muus osas aga ei ole tingimused õigusvastased ega riku kaebajate õigusi," rääkis Vilu.

Tallinna halduskohtu eilse otsuse peale saab esitada apellatsioonkaebuse 17. detsembrini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles