Pärnu vollepoisid asuvad Eesti au kaitsma

Märt Pilme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võrkpallikoondist juhendab Toomas Jasmin.
Võrkpallikoondist juhendab Toomas Jasmin. Foto: Mailiis Ollino

Eesti U17 noormeeste vollekoondis osaleb selle nädala lõpus Ida-Euroopa võrkpalliassotsiatsiooni (EEVZA) meistrivõistlustel. Kuus tiimi võtavad omavahel mõõtu Tallinnas Lilleküla gümnaasiumis.

Noormeeste koondise vastased kodusel turniiril on Venemaa, Valgevene, Poola, Ukraina ja Aserbaidžaani eakaaslased.

Koondise loots, Pärnu võrkpalliklubi abitreener Toomas Jasmin loodab kodupublikule pakkuda kõva võitlust. “Suuri lootusi pole ma seadnud, siis pole pettumust,” rääkis Jasmin. “Läheme kindlasti kõigile lahingut andma, niisama ei taha midagi kellelegi kinkida. Varasemad mängud nende koondiste vastu on olnud tasavägised, seega usun, et juhtuda võib kõike ja hea õnne korral võime võita, samal ajal võime tabeli lõppu jääda. Kuna see on selle koondise viimane suur turniir, loodan, et poisidki saavad sellest aru ja annavad endast maksimumi.“

Favoriidiks peab Jasmin Venemaa ja Valgevene koondist. “Poola pole selle vanusega veel EMile peale saanud, nemad peaks olema meie tasemel võistkond, Valgevene ja Venemaa on finaalturniiril mänginud,“ märkis ta.

Eesti edu pandiks loeb peatreener meeskonnamängu ja servi head vastuvõttu. “Meie mäng sõltub palju sellest, kuidas servi kätte saame. Kui selle korras suudame hoida, siis ründajaid, kes pallid maha löövad, meil jagub,“ lisas Jasmin.

Turniiri avapäeval, reedel mängib Eesti kell 12.30 Aserbaidžaani ja kell 17.30 Ukrainaga. Laupäeval kell 17.30 läheb koduriigi koondis vastamisi Poolaga, pühapäeval kell 12.30 aga Venemaa ja kell 17.30 Valgevenega. 

Platsil asub Eesti au kaitsma neli pärnakat: Märt Tammearu, Allar Keskülla, Richard Voogel ja Mattias Rahuoja. Nende kõrval kuuluvad tiimi Ivory Õuekallas, Timo Ander Lõhmus, Tony Tammiksaar, Rasmus Meius, Rauno Haidla, Robin Alba, Sander Palang, Marx Aru, Markus Maila ja German Tepner. Treeneripingil abistavad Jasminit Raigo Tatrik ja Raul Reiter.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles