Politsei pidas kinni Pärnus vargil käinud Läti kodaniku

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Marko Saarm / Sakala

Politsei pidas rahvusvahelise koostöö tulemusel kinni 37aastase Läti Vabariigi kodanikust mehe, keda kahtlustatakse sel nädalavahetusel vargustes kahest Pärnu eramust.

Lääne prefektuuri narko- ja organiseeritud kuritegude talituse juhi Tarmo Värati sõnutsi murdis Läti kodanik 23. novembril lahti Saarde vallas suvila akna ja varastas akutrelli, lihvija ja muid tööriistu. Samal õhtul sisenes ta samuti akna kaudu Lembitu tänava eramusse. „Mees võttis sealt kaasa televiisori, akutrelli ja kuldehteid, samuti rahakoti dokumentidega,“ lausus Värat.

„Patrull avastas kahtlustatava auto samal õhtul Tallinna–Pärnu–Ikla maantee 140. kilomeetril. Paarkümmend kilomeetrit hiljem õnnestus politseinikel see Renault politseisõiduki abil sundpeatada,“ märkis Värat.

Mees peeti varguses kahtlustatavana kinni. „Meil on põhjendatud kahtlus, et Läti kodakondsusega mees käib vargil nii Eestis kui Lätis, kasutades ära Eesti ja Läti erinevat õigusruumi. See annab omakorda aluse arvata, et vabadusse jäädes hakkaks ta õigusemõistmisest kõrvale hoidma,“ ütles laupäeval mehe vahistamist taotlenud prokurör Eliisa Sommer.

Kohus rahuldas prokuratuuri taotluse ja võttis mehe kaheks kuuks vahi alla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles