Uskumatu kossulahing: Pärnu tuli 24punktisest kaotusseisust välja, uuelt leegionärilt 29 silma

Märt Pilme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Demetre Rivers viskas Pärnu eest debüütmängus 29 punkti.
Demetre Rivers viskas Pärnu eest debüütmängus 29 punkti. Foto: mercerbears.com

Pärnu Sadama korvpallimeeskond võitis Eesti-Läti ühisliigas võõral väljakul Jūrmalat 93:89.

Enne matši kümnendal tabelireal asunud Pärnu tiim alustas kaks kohta kõrgemal asetsevate lätlaste vastu koosseisus Sten Saaremäel, Henri Wade-Chatman, Saimon Sutt, Mihkel Kirves ja Demetre Rivers ehk peatreener Heiko Rannula pani sel nädalal suvepealinna tiimiga liitunud number 23 särki kandva USA passiga Riversi kohe mängu. 

Tulemust ei pidanud kaua ootama, sest 203sentimeetrine jänki, kes alustas hooaega NBA G-liigas, tabas kohe esimesel katsel kolmese. Pisut hiljem sopsas ta kaks vabavisetki, nii et vaid võrk lehvis. Sinna otsa veel kahene ja kolmenegi. Avaveerandiga kogus Rivers kümme silma, tabades väljakult kõik visked. Paraku oli Sadam kümne minuti järel viiega (25:30) taga.

Teise perioodi keskel paisus lätlaste edu juba 17punktiseks (44:27). Avaveerandil 100 protsenti viskeid tabanud Riversi käsi enam nii kuum ei olnud, vaid viskas viis järgnevat viset mööda. Pärnu kaotas poolaja 22 silmaga (36:58). Jūrmala näitas suurepärast visketabavust, mis kahestel oli 63 ja kolmestel 50. Pärnakatel olid samad numbrid 47 ja 41.

Kolmanda veerandaja alguses sai Pärnu kaitse pidama ja vahe vähenes Riversi neljandast kaugviskest 13 punktini (49:62). Kuigi Jūrmala suurendas perioodi keskel vahe taas pea 20 silmani, kuulus kolmanda veerandaja lõpp Pärnule ja enne otsustavat kümneminutist perioodi oli võitja saatus veel lahtine (76:66 kodumeeskonnale).

Otsustaval perioodil püsis vahe kahekohaline, kuid Kirvese, Suti, Wade-Chatmani ja Kaspar Lootuse kolmesed vähendasid kaks ja pool minutit enne mängu lõppu vahe vaid nelja silmani. 100 sekundit enne lõppu pani Rivers viienda kolmese ja hetk hiljem Wade-Chatmani söödust võimsa pealtpaneku ning Pärnu oli ühega peal (90:89). Järgmisel rünnakul saadi kaitses pall kätte ja rünnakul tabas kahese Wade-Chatman. Jūrmala enam ei tabanud ja Pärnu sai võõral väljakul vägeva võidu!

Rivers kogus 31 minutiga 29 silma (2 p 5/10, 3 p 5/8, vv 4/6). Sutt lisas 19, Kirves 14 ja Wade-Chatman 13 silma. Kirves hankis 11 lauapalligi.

Turniiritabel.
Turniiritabel. Foto: estlatbl.com

Sadama järgmine matš tuleb neljapäeval kodusaalis Jekabpilsi vastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles