Iga viies raske jalaga juht satub kiiruskaamerasse Ares või Libatses

Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna–Pärnu–Ikla maanteele Libatsesse paigaldatud mõõtepost fikseerib rikkumisi mõlemal suunal.
Tallinna–Pärnu–Ikla maanteele Libatsesse paigaldatud mõõtepost fikseerib rikkumisi mõlemal suunal. Foto: MAILIIS OLLINO/PRNPM/EMF

Iga viienda kiiruseületamise riigis kinnitavad Pärnumaal asuvad Via Baltica äärsed Are ja Libatse kaamerad, mis jäävad üksteisest 16 kilomeetri kaugusele.

Mullu saatis politsei välja 113 120 trahviteadet kiiruskaamerate  tuvastatud sõidukiiruse ületamise kohta. Pärnumaal Tallinna–Pärnu–Ikla maanteel asuvad kaamerad tuvastasid ligemale 30 000 rikkumist. Neist umbes 24 000 fikseeriti Are alevikus (kaks kaamerat 50 km/h alas) ja Libatses (kiirust mõõdetakse 70 km/h alas ühest postist mõlemas suunas). Üle poole rikkumistest pandi toime välismaa numbrimärgiga sõidukitega.

Politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Maria Gonjak tõdes, et Via Baltical ületab lubatud kiirust märksa rohkem välismaise registrimärgiga masinaid kui ülejäänud Eesti teedel. Mujal riigis on välisriigi sõidukite juhtidele edastatud trahvide osa 20 protsenti.

Kokku on Tallinna–Pärnu–Ikla maanteele paigaldatud 11 mõõtekabiini ja -posti. Peale nende alustas veebruari lõpul Pärnumaal Risti–Virtsu maanteel tööd kaks kaamerat, mis tuvastasid 3000 rikkumist.

Valdava osa hoiatustrahve on üheksa kuni 18 eurot. Suurem osa rikkumistest pannakse toime 16–19 vahel. Enim trahve määrati juulis ja augustis. Enamasti ületatakse kiirust 50 või 70 km/h alas.

„Kiiruskaamerad on paigaldatud liiklusohtlikesse kohtadesse eesmärgiga hoida ära neis kohtades suurest kiirusest tingitud raskete tagajärgedega õnnetusi,” seletas Gonjak. „Mõõtekabiinidega pikaajaliselt kaetud kohtades väheneb nii rikkumiste arv kui keskmine kiirus. Kokku on riigis kasutusel 67 mõõtekabiini ja -posti, millest neljas (Puhu, Kiia, Libatse ja Rannu) mõõdetakse kiirust mõlemas suunas.

Alanud aasta algul jõuavad igasse prefektuuri teisaldatavad kiiruskaamerad. Statsionaarseid kaameraid pole lähiajal Pärnumaale kavas paigaldada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles