Tänavu remonditakse Pärnumaal pea 100 kilomeetrit teid

Kristo Niglas
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Möödunud aastal pooleli jäänud teetööd Tori ja Pärnu vahel jätkuvad Urumarja–Taali lõigul.
Möödunud aastal pooleli jäänud teetööd Tori ja Pärnu vahel jätkuvad Urumarja–Taali lõigul. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Alanud aastal on maanteeamet kavandanud Pärnumaal teetöid ligikaudu 98,3 kilomeetrit. Rekonstrueerimisele läheb 20,47 kilomeetrit teid, taastusremonti tehakse 13,44-l ja säilitusremonti 64,4 kilomeetril.

Maanteeameti Lääne regiooni ehitusvaldkonna juhi Margus Eisenschmidti sõnul mõjutavad liiklejaid enim rekonstrueerimistööd, mis algavad senise teekatte eemaldamisega ja kestavad kõige pikemalt. “Nende tööde ajal on kõige kauem kiirus piiratud kuni 30 kilomeetrini tunnis, ehituse ajal kasutatakse eri lõikudes foore või reguleerijaid ja liiklus on suunatud ühele sõidurajale,” rääkis Eisenscmidt.

Rekonstrueeritakse Urumarja–Taali lõik, kus jätkatakse sealt, kus möödunud aastal lõpetati, ehituslõigu pikkuseks 4,71 kilomeetrit.

Paikuse–Silla lõigul rekonstrueerib maanteeamet sõidutee ja Pärnu linn rajab kergliiklustee.

Risti–Virtsu–Kuivastu–Kuressaare maanteel Tuudi–Ridase lõigul uuendatakse 6,3 kilomeetrit riigiteed. Aluste–Kergu teel saab uue katte 5,85kilomeetrine lõik Pärnjõe–Viluvere vahel.

Taastusremonti tehakse Kiisa-Kuiaru lõigul 8,44kilomeetrisel ja Lodja–Ristiküla vahel viiekilomeetrisel lõigul. Mõlemas kohas paigaldatakse uus, asfaltbetoonist kulumiskiht, täidetakse peenrad ja tehakse teekatte markeering.

Pindamistöid on oodata 26 lõigul kokku 64,4 kilomeetril.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles