Metsä Woodi tehas pürib parima projektiga hooneks

Meelis Kalme
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Metsä Woodi kasevineeritehas kandideerib eelmise aasta parima projektiga ehitiseks.
Metsä Woodi kasevineeritehas kandideerib eelmise aasta parima projektiga ehitiseks. Foto: Mailiis Ollino

Eesti ehitusinseneride liidu (EKEL) korraldataval konkursil “Aasta ehitusprojekt 2018” kandideerib Metsä Woodi kasevineeritehas läinud aasta parima projektiga ehitiseks.

Konkursile esitati 17 ehitist, neist kümme hoonete ja seitse rajatiste kategoorias. Peale selle kandideerib viis objekti majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi (MKM) parima mudelis teostatud ehitusprojekti auhinnale.

“Kõik esitatud objektid on linna- ja looduskeskkonnas oma koha leidnud ja avalikkusele teada, kuna vastavalt konkursi tingimustele peavad esitatud tööd olema valmis ehitatud, ehitisele peab olema väljastatud kasutusluba ja objekt tellijale üle antud,” teatas EKELi tegevjuht Kalle Karron liidu veebilehe vahendusel.

Hoonete kategoorias püüavad parima projekti tiitlit peale Metsä Woodi vineeritehase Arvo Pärdi keskus, Eesti kunstiakadeemia uus hoone, AS Eleringi peahoone, Tallinna Lubja tänava kohtumaja, Noblessneri kvartal ja Staapli hooned, Palamuse lasteaed, Rapla gümnaasium, UKU kaubanduskeskuse laiendus ja Viimsi riigigümnaasium.

Rajatiste kategoorias kandideerivad Haabersti ristmik, Keila raudteejaama ümbrus, Koidula ja Jannseni mälestusväljak, Mikitamäe–Värska maanteelõik, Pirogovi plats ja park Tartus, Pöörise arhitektoon ja Tõrva keskväljak.

Võitjad kuulutatakse välja 23. jaanuaril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles