Ujujad purustasid taas linna rekordeid

Märt Pilme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu spordikooli ujujad.
Pärnu spordikooli ujujad. Foto: Erakogu

Pärnus toimus ujumise suur mitmevõistlus, kus osalejad läbisid kahe päevaga vees kokku kilomeetri: 200 meetrit ujuti nii liblikat, selili, rinnuli, vabalt kui kompleksina.

Avapäeval püstitas Annika Vainikk kaks Pärnu linna rekordit: esiteks 200 meetri liblikujumises (2.28,01) ja 200 meetri seliliujumises (2.22,53). Mõlemad tippmargid kuulusid varemgi temale.

Kokkuvõttes võitis pärnulanna esikoha, teise koha saavutas Polina Timofejeva (Viimsi veeklubi) ja kolmanda Aurelia Roos, kes 200 meetri kompleksujumises püstitas tütarlaste rekordiks 2.34,87. Eelmine rekord 2.35,30 oli 1985. aastast kuulunud Margrit Toomanile.

Vägeva üllatuse tegi Rando Vainikk, kes ujus oma esimese Pärnu linna absoluutrekordi 200 meetri vabaltdistantsil, lõpetades ajaga 1.56,09. Varasem tippmark 1.57,81 oli Endri Vinteri nimel aastast 2011.

Kokkuvõttes tuli Rando Vainikk kolmandaks. Kulla noppis Armin Evert Lelle ja hõbeda Rinel Pius, nemad esindavad Viimsi veeklubi.

Poiste nooremas vanuseklassis moodustasid esikolmiku Oskar Malva, Rasmus Toodu ja Paul Tammesson.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles