Comeniuse projekti noored kohtusid Türgis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mõni mošee on nii vana, et on kuulutatud varisemisohtlikuks. Elu käib aga nende ümber edasi.
Mõni mošee on nii vana, et on kuulutatud varisemisohtlikuks. Elu käib aga nende ümber edasi. Foto: Greta Roosileht

Pärnu Hansagümaasiumi kolm õpetajat ja neli abiturienti käisid Türgis Istanbulis, kus toimus rahvusvaheline Comeniuse projekt. Kokku said viie riigi noored, kelle eesmaärk on projekti raames parendada noorte toitumisharjumusi.

Projekti täispikk nimi on „Healthy food and eating habits in teenager’s education”, selle läbiv mõte on tervisliku toidu propageerimine ja sellealaste teadmiste suurendamine noorte hulgas.

Projektiga alustati juba aasta alguses, kuid alles nüüd sügisel said Eesti, Leedu, Poola, Rumeenia ja Türgi noored ning õpetajad lõpuks kokku. Alguses oli osalevate riikide nimekirjas ka Kreeka, kuid selles riigis on sügav majanduskriis ja projekti Kreeka osalised ei suutnud leida vajalikku rahastust ning olid sunnitud osalemisest loobuma.

Istanbulis veedeti koos nädal aega, iga päev oli sisustatud eri tegemistega. Esimesel päeval saadi üksteist paremini tundma tutvumispeol. Sellele järgnesid tööd täis päevad, mil noored koos mõtlesid, kuidas täpsemalt püstitatud eesmärke täita ja vastavaid õppematerjale kokku panid.

Koduse tööna olid kõik õpilased eelnevalt ette valmistanud tervislikud näidismenüüd, kogunud materjale tervisliku toitumise kohta üldisemalt ja mõelnud välja projekti logo.

Kahel päeval said osalejad kohalikku elu ja vaatamisväärsusi näha, näiteks käisid Sinises mošees, kus kohalikud igapäevastel palvustel käivad. Istanbul on kahenäoline linn, seal on Euroopa ja Aasia pool. Külalistel oli põnev elada hotellis, mida loeti Aasia poolele kuuluvaks, ja tutvuda vaatamisväärsustega Euroopa-poolsetes osades.

Comeniuse tervisliku toitumise projekt jätkub kevadel Vilniuses toimuva kokkutulekuga ja selleks ajaks peavad kõigi riikide noored panema kokku tervislikku toitumist tutvustava brošüüri.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles