Leo Tammiksaar: Keda eestlased valivad?

Leo Tammiksaar
, ettevõtja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valijad võiksid suurerakondade kandidaatidelt küsida, miks nad siis midagi ära ei teinud, kui võimul olid ja neil selleks võimalus oli.
Valijad võiksid suurerakondade kandidaatidelt küsida, miks nad siis midagi ära ei teinud, kui võimul olid ja neil selleks võimalus oli. Foto: Ants Liigus

Eestlaste sarnasus jänkidega on ilmnenud valimistulemuste põhjal. Pikema aja vältel on meie lemmikuks osutunud kõik, mis keskmisest kogukam. Suurerakonnad. Keda eelistab Eesti valija siis, kui suurte generatsioon on teinud ruumi kahvatumatele järeltulijatele?

Esmapilgul näib, et viimasel paaril aastal otsustajana kätt proovinud noorepoolsed tegelased ei oska riiki ainult suurelt riisuda, vaid isegi mitte elementaartasemel juhtida. Maksuraha on mängitud maha lätlastele, samuti senine põhiline Eesti majanduse mootor – Soome turist. Tahtmatult tekib küsimus: miks pole suurmeeste ellu kutsutud suured erakonnad kahvatute liidrite rumalal juhtimisel veel lagunenud? Hiljaaegu nägin teleekraanil poliitikut, kes aktsiise tõstis. Sõnum, mis tal oli edastada, kõlas, et aktsiisid olevat liiga kõrged ja kui ta saab võimule, siis langetab...

Seda kuuldes tundus mulle, et peale alahindamise see mees põlgab rahvast. Kas tal on õigus ja rahval ongi haugi mälu? Isegi praegu võimul olijad on eri teemade kohta väitnud, et kui osutuvad valituks, teevad ära, jättes mainimata, et nad ongi võimul ja midagi ära teha ei takista miski.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles