Hästi hoitud saladus: furry’d ehk Inimesed karvase maski taga

Meelis Kalme
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Üle-eelmisel nädalal toimus Rootsis ühe väga tavatu hobiga tegelejate festival Nordic Fuzz­Con, kus tuli kokku üle 1000 ­furry fandom’i austaja. Kohal käis 30aastane vändralane Merlyn Kotljar, kellele see oli juba viies kord niisugusel üritusel osaleda.

Furry fandom (millele eesti keeles puudub üldlevinud vaste) tähendab subkultuuri, mille liikmetele meeldivad loomad, kellele on omistatud inimese omadused ja käitumine. Kes ei oleks näinud multifilme Bugs Bunnyst või kass Oggyst, kes kõnnivad kahel jalal ja suhtlevad kõneldes?

1980ndatel alguse saanud furry-liikumise fännid suhtlevad omavahel internetis ja käies kokkutulekutel. Märkimist väärib, et niisuguse huvialaga inimeste olemasolu on küllaltki hästi hoitud saladus.

“Alguses ma ei teadnud, et selline kommuun on olemas,” tunnistab Merlyn, kes ala huvilistega suhelnud juba aastaid. Tema teadmist mööda leidub furry’sid Eestis väga vähe. Merlyn oskab nimetada umbkaudu 20 inimest, kelle hulgas nii noori kui vanemaidki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles