Uued raamatud

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raamat.
Raamat. Foto: Internet

Uusi raamatuid tutvustavad Heda Piiriste ja Malle Koger Pärnu keskraamatukogust.

Hillar Kukk, “Olen tohtinud hingata tuult vabal merel”

Jahtkapten Hillar Kuke „pallitiiru logiraamat“ räägib kõigest, mis võib juhtuda ühel ümbermaailmareisil.

Purjekaga Martha on autor seilanud maailma kõige eksootilisemates ja kaunimates paikades, aga tundnud kõige suuremat masendust ja koduigatsustki. See raamat on praktiline teejuht purjetajale ja hingeline teejuht rändurile. Raamatu illustreeris ja kujundas Pärnu kunstnik Mila Balti, kes merereisist osa võttis.

Go Group.

Hugo Hiibus, “Piibu ja pliiatsiga”

Kes meist ei teaks Hugo Hiibust, Pärnust pärit meest piibu ja pliiatsiga, joonistamas järjekordset šarži, karikatuuri või eksliibrist?

Ehkki Hiibus on oma pikal kunstnikuteel teinud vabagraafikat, kujundanud raamatuid, ajakirju, ajalehti, loonud firmasümboolikat, on need kolm kunstivaldkonda talle kõige hingelähedasemad.

Kunstnik meenutab koolipõlve, esimesi õpetajaid ja kunstiõpetajaid Pärnus, kirjeldab oma loometeed ja annab ülevaate Eesti karikatuuri ajaloost. Nagu kunstnikuraamatus ikka, leidub siin rohkesti šarže, karikatuure ja eksliibriseid.

Kadmirell.

Celina del Amo, “Mänge ja trikke koertele”

Koeraomanikud leiavad siit raamatust palju häid ideid oma koera treenimiseks. Siin on 200 mängu-ideed, harjutust ja trikki sooritamiseks toas ja õues. Koeraga regulaarselt töötades peletate looma igavuse, mis pikapeale mõjub hävitavalt tema intelligentsusele. Sammhaaval muudate oma koera elu vaheldusrikkaks ja lõbugi on tagatud.

Saksa keelest tõlkinud Kersti Kaljuvee.

Varrak.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles