Karl Mäe jooksis tänavuse hooaja Eesti tippmargi

Märt Pilme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karl Mäe on kõva jooksumees, kes kodumaakonnas võitnud nii luite- kui rannajooksu.
Karl Mäe on kõva jooksumees, kes kodumaakonnas võitnud nii luite- kui rannajooksu. Foto: Urmas Luik

Pärnu SK Altiuse sportlane Karl Mäe, kes äsja naasis Keenia laagrist, tegi eile kontrollstardi Varssavi maratoni raames 10 kilomeetri maanteejooksul, kus sai ajaga 30.24 kümnenda koha. Ükski Eesti jooksja pole tänavu sellisel distantsil nii väle olnud.

Poola minnes teadis Mäe, et konkurents on tugev, ja plaanis end esimesse punti sättida. Esimesed neli kilomeetrit püsis koos kümneliikmeline grupp. “Siis tõmbas üks poolakas rivi pikemaks ja jäin kahe ukrainlasega esimest gruppi jälitama. Au ja kiitus neile kahele mehele! Tegime kordamööda vedamise tööd. Tänu sellele suutsime tempot säilitada ja ühtlaselt finišisse tulla. Esimesed jõudsid juurde panna ja jooksid teise poole distantsist kiiremini,” rääkis Mäe ajakirja jooksja Jooksuportaalile. Suvepealinlane läbis pool maad 15.02ga.

Jooksu võitis poolakas Tomasz Grycko (29.30). Kolme sekundiga kaotas talle kaasmaalane Kamil Karbowiak. Kolmandaks tuli ukrainlane Roman Romanenko (29.37).

Mäe pürib oma meelisalal, 3000 meetri takistusjooksus järgmise aasta Euroopa kergejõustiku meistrivõistlustele. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles