Galerii: Sadama korvpallimeeskond mängis viimasel perioodil suure edu maha ja veerandfinaalseeria tuleb Pärnu tagasi

Märt Pilme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärnu Sadama korvpallimeeskond juhtis võõral väljakul Rapla Avis Utilitase vastu kaheksa minutit enne matši lõppu 15 punktiga, ent kaotas. Kolme võiduni mängitavat veerandfinaalseeriat juhitakse nüüd 2:1.

Nagu kahel esimeselgi matšil võitis Rapla avaveerandi (21:20). Esimesest minutist saati vastaseid üle välja pressinud pärnakad haarasid ohjad teisel neljandikul, kui viie minutiga spurditi 19:8. Poolajapausiks juhtisid Heiko Rannula hoolealused 44:36.

Kui kolmandal veerandajal pendeldas Pärnu eduseis kümne punkti piirimail, siis otsustava perioodi alguses tegid suvepealinlased, arvestades mängu käiku, suure vahe sisse. Sten Saaremäeli kolmene ja Justin Alstoni kolmas pealtpanek ajas suvepealinlaste varupingi rusikaid viibutades püsti – 15punktiline edu oli tõsiasi. 

Ehkki Pärnul oli soliidne edu, vähendasid raplakad 100 sekundit enne matši lõppu vahe vaid kolme punktini. Järgmisel rünnakul tegi mängujuht Siim-Markus Post pallikaotuse ja Sven Kaldre lajatas kolmese. Seis viigis!

Siis tabas Henri Wade-Chatman kaks vabaviset, ent Kaldrel oli taas vastus olemas ja viigistas seisu. Järgmisel rünnakul eksis Wade-Chatman kolmesel ja Rapla sai viimase rünnaku õiguse. See ei jõudnud kaua kesta, sest Mihkel Kirves tegi oma viienda vea, saates Kaldre 2,6 sekundit enne matši lõppu vabaviskejoonele. Üleplatsimehena 21 silma kogunud Kaldre ei eksinud ja ehkki Demetre Rivers saatis veel kümnelt meetrilt kolmese teele, siis imevise ei tabanud. 

80:82 – Pärnu kaotas kahe silmaga. 

"Võitjaaaa, võitjaaa," kostis Sadolini spordihoones Reketi pala "Võit" ja raplakad juubeldasid, samal ajal kui pärnakad lahkusid platsilt noruspäi, ilmselt mõeldes, kuidas me küll nii suure edu suutsime maha mängida.

Suvepealinlased tegid viimasel veerandajal üheksa (!) pallikaotust ja korvide realiseerimisel mindi ehk liiga edevaks, kui mitmel korral üritati tiimikaaslasele pall rõnga kohale ette riputada. 

Pärnu tiimis kogusid 18 silma nii Kirves kui Alston. Rivers lisas 15 ja Wade-Chatman 12 punkti. Siim-Markus Post ja Wade-Chatman jagasid mõlemad üheksa resultatiivset söötu. Mängu kangelast Kaldret toetasid Rapla poolelt Indrek Kajupank 20, Brian Williams 15 ja Ervins Jonats 12 punktiga.

Sadamal avaneb võimalus seeria lõpetada laupäeval kodusaalis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles