Galerii: vesi tungis tormi abil Pärnusse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üleujutus Pärnus Mere puiestee ja Suvituse nurgal.
Üleujutus Pärnus Mere puiestee ja Suvituse nurgal. Foto: Andris Tammela

Tormi mõjul on laupäeva hommikul murdnud vesi mitmel pool Pärnusse, meretase saavutas kõrgseisu kella 16.50 ajal kui veetase ületas tavapärast taset +150 sentimeetriga.

Hommikul kella kümne ajal oli jõgi ujutanud üle Jaansoni raja Ülejõel masinatehase kohal. Vesi oli murdnud ka kesklinna silla all mõlemal kaldal kõnniteele. Kõrge veetase ähvardas üle ujutada jahtklubi esist.

Kõige drastilisem oli olukord kella 10.30 ajal rannarajoonis sanatoorium Tervise ümbruses. Seal oli osaliselt üleujutatud Seedri tänav ja vee all oli Tervise tagune rannapark.

Mere puiestee on osaliselt vee all Ammende villast Suvituse tänavani, kusjuures tänavate ristmiku kohal on tänavas sügavam koht, mistõttu osa autojuhte loobus sealt läbi sõitmast.

Rannas on vesi on kerkinud Sunseti klubini.

Kui laupäeval kella 10.30 ajal mõõdeti Pärnus merevee tasemeks 145 sentimeetrit üle keskmise, siis pärasts seda hakkas veetase alanema ja kell 12.30 oli merevee tasemeks 124 sentimeetrit üle keskmise.

Pärnus on veetaseme kriitiliseks piiriks 160 sentimeetrit üle keskmise. Kriitiline veetaseme piir on kokkuleppeline ning see iseloomustab veetaset, mis ei kujuta endast inimestele otsest ohtu. Kriitilisest tasemest ülespoole on võimalikud veekahjustused.

Pärnu Postimehe veebitoimetus ootab lugejate pilte tormist ja kõrgest merevee tasemest.

Pildid tuleks saata e-kirjaga aadressil pilt@parnupostimees.ee või Pärnu Postimehe veebilehelt vihjena.

Lisage piltide juurde kindlast oma nimi ja kontaktandmed ning lühikirjeldus, millal ja kus pilt on tehtud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles