Sindi noored õppisid jõululaadal ettevõtlust

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sindi jõululaadal kauplevad noored nii omaküpsetatud kookide kui ise meisterdatud tööstuskaubaga.
Sindi jõululaadal kauplevad noored nii omaküpsetatud kookide kui ise meisterdatud tööstuskaubaga. Foto: Erakogu

Sindi gümnaasium korraldas teisipäeval traditsioonilise jõululaada, kus kauplesid ja võtsid üksteiselt mõõtu kooli õpilasfirmad.

Jõululaadal, mis kandis nime “Ole tegus”, kauplesid kõik klassid kõige pisematest kõige suuremateni, juhendajaks klassijuhatajad, majandusõpetajad ja lapsevanemad.

Külalistena osalesid laadal Sindi lasteaia rühmad ja Rääma põhikool, kohalik ettevõte Fein-Elast Estonia OÜ ja MTÜ Sindi Lastekas.

Sindi gümnaasiumis on jõululaada traditsioon väga pikaajaline, viimased kümme aastat on laat olnud väljund õpilasfirmadele. Sindi koolis on majandust õpetatud 2001. aastast 1.–12. klassidele Junior Achievementi programmide alusel. Paaril viimasel aastal on kaasatud sõpru nii Sindist kui väljastpoolt.

Nagu korralikul laadal kombeks ei puudunud seekordki meelelahutusprogramm. Üles astusid nii suured kui väikesed lauljad, tantsijad, pillimängijad.

Žürii liige Kadri Algpeus tõdes, et palju oli head kaupa, kõike oleks tahtnud osta, žürii esimees Aivar Sipelgas aga pidas laata lastes ettevõtlikkuse õpetamise mõttes vajalikuks ettevõtmiseks, rääkis kooli arendusjuht Sigrid Jamnes.

Välja jagati parima teenusepakkuja, müüja, toidu- ja tööstuskauba, reklaami ja üllataja auhind, samuti eriauhinnad, ja tänati kõige arvukama koosseisuga välja tulnud klasse.

Grand prix läks 1.a klassile, parimaks toiduks hinnati 4.a klassi õpilase Eleanora Kleine šokolaadid ja parimaks tööstuskaubaks 6.a klassi õpilase Randel Uibo küünlaalused.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles