Noored Olümpiale jagas tulevikulootustele stipendiume

Märt Pilme
, reporter
Copy
Helary Mägisalu.
Helary Mägisalu. Foto: Tairo Lutter

Ettevõtjate loodud sihtasutus Noored Olümpiale valis välja järjekordsed stipendiaadid, kelleks osutusid karateka Li Lirisman ja ujuja Susannah Kaul. Eristipendiumi pälvis maadlusklubi Vändra Suure Karu Pojad vägilane Helary Mägisalu.

Vändralasel tasutakse kuni 3000 euro väärtuses spordipsühholoogia teenuseid ja Noored Olümpiale koolitusi  2020. aasta Tokyo olümpiamängudeni.

22aastane Mägisalu võistleb Kreeka-Rooma maadluses kuni 60kiloste sportlaste kaalukategoorias. 2018. aastal võitis ta Euroopa meistrivõistlustelt hõbemedali. “Helary puhul avaldas meile muljet tema tugev eneseanalüüsivõime ja innukus ennast harida spordipsühholoogia, taastumise ja teadlikumalt treenimise suhtes. Usume, et Helaryl on hea meeskond ja väärt eeskujud, kellega see noormees võib veel kaugele jõuda,” kommenteeris komisjoni liige spordipsühholoog Snezana Stoljarova.

“Noored Olümpiale stipendium tagab mulle võimaluse edasi treenida nii füüsiliselt kui vaimselt. See on märk, et oleme õigel teel, ja annab enesekindlust jõuda olümpiale,” rääkis Mägisalu.

Tänavu anti stipendium välja neljandat korda, eelmistel aastatel pälvisid toetuse epeevehkleja Katrina Lehis, vibulaskja Reena Pärnat, aerutaja Joosep Karlson, vasaraheitja Anna Maria Orel, judoka Mattias Kuusik ja kahevõistleja Kristjan Ilves. Koos tänavuste stipendiaatidega toetab Noored Olümpiale paralleelselt üheksat noorsportlast.

Järgmine stipendiumikonkurss toimub aasta pärast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles