Iga probleemse noorega hakkab tegelema oma politseinik (1)

Kristo Niglas
, Reporter
Copy
Justiitsministeeriumi kriminaalpoliitika osakonna projektijuht Laidi Surva ja Pärnu politseijaoskonna juht Üllar Kütt nentisid, et üks põhjusi, miks lapsed vägivaldseks muutuvad, on see, et nad on kodus vägivalda pealt näinud või tundnud. Näiteks lasteaias võib selline arusaam kanduda teistelegi mudilastele.
Justiitsministeeriumi kriminaalpoliitika osakonna projektijuht Laidi Surva ja Pärnu politseijaoskonna juht Üllar Kütt nentisid, et üks põhjusi, miks lapsed vägivaldseks muutuvad, on see, et nad on kodus vägivalda pealt näinud või tundnud. Näiteks lasteaias võib selline arusaam kanduda teistelegi mudilastele. Foto: Mailiis Ollino

Hiljuti vapustas Pärnut ja Eestit tragöödia: 15aastane noormees lõpetas 13aastase poisi elutee. Hoolimata sellest, et Pärnus on noortekampade jälgimisele, tagajärgedega tegelemisele ja noorte riskikäitumise ennetamisele üha enam tähelepanu pööratud.

Et olukorda parandada, töötavad politsei ja justiitsministeerium selle nimel, et korduvalt õigust rikkunud noore juhtumeid hakkaks alati käsitlema sama politseiametnik, nii-öelda oma politseinik, kellel on noore, tema iseloomu ja tausta kohta kõige parem ülevaade.

Kevadel tutvustati Sauga noortekeskuses seminaril projekti, millega soovitakse tõhustada politsei ja koostööpartnerite jõupingutusi probleemsete noortekampadega tegelemisel. Plaanis on välja koolitada tänavalepitajad, kes noortega tänavatööd teeksid, ja luua politsei juurde ankurmeeskond, kelle ülesanne on hinnata politsei vaatevälja sattunud laste riske ja vajadusi ja aidata korduvalt õigusrikkumistega silma paistnud noortel pahategude ringist välja saada.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles