Video ⟩ Viiekorruselise kortermaja keldris puhkes öösel tulekahju

Merle Rallmann
, veebitoimetaja
Copy

Täna öösel teatati häirekeskusele tulekahjust Pärnus Mai tänaval, kus elumajas levis suits.

Kell 00.29 teatati häirekeskusele tulekahjust Pärnu linnas Mai tänava kortermajas. Kortermaja trepikoja keldris põles kokku kolm keldriboksi. Õnnetuskohale sõitsid kolm päästeautot Pärnust ja üks Pärnu-Jaagupist, politsei ja kiirabi.

Päästjate saabudes oli kortermaja kelder täitunud paksu suitsuga, mis imbus trepikotta ja korteritesse Päästjad avasid lammutusriistade abil keldriboksid, et kustutada tulekahju ja ventileerida keldrikorrust.

Kohale saabunud politsei informeeris kortermaja elanikke olukorrast, inimesed avasid korteriaknad ning evakueerusid hoonest. Ühele patsiendile andis kiirabi koha peal esmaabi.

Päästjad likvideerisid põlengu kell 2.28.

Hilisemalt kontrollitud erinevate mõõteseadmetega vingugaasi sisaldus trepikodades ja korterites oli 0. Tulekahjus hävis üks keldriboks täielikult ja teised hävisid ligi pooles ulatuses. Lisaks said kannatada mitmed veetorud ja keskküttetoru.

"Süttimise põhjuseid hetkel teada ei ole, need selgitatakse edasise menetluse käigus," teatas Lääne päästekeskuse kommunikatsioonijuht Maris Moorits.

"Kortermaja ühiskasutataval pinnal on oluline jälgida tuleohutusnõuded. Väljumisteed tuleb hoida alati esemetest vabad. Trepikoda on ehitatud nii laiaks just seepärast, et kui ohuolukorras kõik majaelanikud korraga väljuda soovivad, siis oleks see igati võimalik," tuletas Moorits inimestele meelde.

Mooritsa sõnutsi peavad väljumisteele jäävad uksed olema võtmeta avatavad. Selliselt ei jää elanikud lõksu ja saavad ohutult hoonest väljuda. Lisaks, kui keldri uks avaneb trepikotta, peab see olema kindlasti tuletõkkeuks, et keldritulekahju korral ei leviks suits trepikotta. "Vastasel juhul jääb õnnetuse korral kogu maja rahvas lõksu ega pääse välja."

Mai tänaval süttisid seni teadmata põhjusel keldriboksid.
Mai tänaval süttisid seni teadmata põhjusel keldriboksid. Foto: Erakogu
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles