Pärnakad võitsid kutsekoolide ettevõtlusoskuste võistlustel kolmanda koha

Copy
Ettevõtlusoskuste kutsemeistrivõistluste esikolmik.
Ettevõtlusoskuste kutsemeistrivõistluste esikolmik. Foto: Margit Partei

Eesti esimestel ettevõtlusoskuste kutsemeistrivõistlustel võtsid kaksikvõidu Tartu kutsehariduskeskuse noored ja kolmanda koha pälvisid Pärnumaa kutsehariduskeskuse õppurid Maarja Tammann ja Kristiina Kingo.

Tallinnas kutsemeistrivõistlustel osales 12 võistkonda viiest Eesti kutsekoolist. Õpilased näitasid kahe võistluspäeva jooksul oskusi ideede arendamises kuni prototüübini, mõeldes lahendusi 21. sajandi noore muredele ja keskendudes tema vajadustele. Läbivate teemadena kerkisid esile nutisõltuvus, stress ja ajaveetmisviisid.

Võistlusülesande lahendamiseks läks vaja ettevõtlusõppe teadmisi ja oskusi.

Ettevõtlusõppe programmi “Edu ja tegu” ja SA Innove kutsehariduse ettevõtlusõppe suuna eestvedaja Katrin Kivisilla sõnutsi oli esmase niisuguse võistluse eesmärk näidata, et paljudel inimestel on ettevõtlusgeen, kuid talle tuleb anda võimalus see endas avastada.

“Kutsehariduse erialad annavad hea baasi eri võimalusi avastada ning kutsehariduses viimastel aastatel olulisemaks muutnud ettevõtlusõpe lisab oskusi ja julgust ideid ellu viia. Esmakordse võistluse kohta, arvestades seda, et koos võistlesid esmakursuslased ja vanemate kursuste õppurid, oli noorte tase üllatavalt kõrge ja esikolmiku konkurents tihe,” arvas Kivisild.

Kivisild soovitab koolidel panna noori õppes julgemalt olukordadesse, kus neil tuleb päriselu probleemidele lahendusi leida ja ideid pakkuda ning tulemused võivad üllatada. Kõiki mõtteid ei viida ellu, kuid kogemus annab julgust tulevikuks.

Kutsemeistrivõistluste esikoha võitsid Sandra Sepp ja Frank Karro Tartu kutsehariduskeskusest, teiseks tulid nende koolikaaslased Robert Trummal ja Aire Pruus.

Võitjameeskonnale tehti ettepanek esindada Eestit sügisel Austrias kutseoskuste võistlustel Euroskills.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles