Kukkumine jättis kohaliku krossipoisi EMi avaetapil kõrgest mängust välja

Märt Pilme
, reporter
Copy
Jörgen-Matthias Talviku teenis EMi avaetapil kümnenda koha punktid.
Jörgen-Matthias Talviku teenis EMi avaetapil kümnenda koha punktid. Foto: Jörgen-matthias Talviku #261/Facebook

Sel nädalavahetusel tehti Hollandis Valkenswaardi krossirajal algust EMX250 klassi Euroopa meistrivõistlustega. Pärnu motoklubi sportlane Jörgen-Matthias Talviku naaseb avaetapilt kümnenda kohaga. 

Kvalifikatsioonis noolis finaalsõitude kohta 82 sportlast, kellest edasi pääses 40. Lõppenud hooajal EMX125 klassis neljandana lõpetanud Talviku näitas seitsmendat aega. 

Avasõidus oli 17aastane pärnakas vinges hoos: Talviku sai kohe stardist hästi minema ja esimeste ringide agressiivne ja kiire sõit kergitas eestlase teiseks. Sõidu keskel hakkas ohtlikult lähenema kolmandal kohal sõitnud rootslane Isak Gifting, kes iga ringiga vahet vähendas. Madinaks nende vahel ei läinudki, sest Talviku tegi sõiduvea, kaotas aega ja langes kolmandaks. Pronksiväärilisel kohal ta sõidu lõpetaski.

Teise sõidu stardist sai Talviku taas hästi minema ja oli esimeste ringide järel kolmas. Seejärel võttis ta sihikule teisel kohal sõitnud itaallase Andrea Adamo. Paraku eksis pärnakas möödasõidu üritades hüppenukil ja kukkus suurel kiirusel ning langes konkurentsist. Hiljem suutis Talviku siiski punktikohale tõusta ja lõpetas sõidu 18. kohal.

Etapi kokkuvõttes teenis Talviku 23 punktiga kümnenda koha. Võitis 50 punktiga Bastian Boegh Damm, kellele järgnesid Gifting (34) ja Adamo (33).

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles