Konkurss aitab volleplatsidele elu sisse puhuda

Märt Pilme
, reporter
Copy
„Võrguplatsid korda!” konkursi raames on rajatud või uue hingamise saanud 100 väljakut.
„Võrguplatsid korda!” konkursi raames on rajatud või uue hingamise saanud 100 väljakut. Foto: Arvo Meeks

Võrkpalliliit koos ehitusettevõttega Oma Ehitaja otsib üheksandat korda konkursil “Võrguplatsid korda!” väljakuid, millele anda uus hingamine.

Tänavu tehakse korda kümme Eesti palliplatsi. Kuus neist valib välja žürii ja neli selgub veebihääletusel. Nõnda jõutakse sel suvel projekti raames 110 väljakuni, mis aastate jooksul korrastatud või rajatud.

“Palliplats kodukohas on tähtis meie rahva tervisele üldisemalt,” selgitas AS Oma Ehitaja juht Kaido Fridolin. “Võrkpallimäng jaanipäeval enne šašlõkki mõjuks igaühe enesetundele hästi. “Võrguplatsid korda!” on just selline projekt, mille peale tasub praegu mõelda ja ettevalmistusi tegema hakata, sest usun, et varsti saame rasketest aegadest üle ja oskame varasemast veel rohkem hinnata ühistegevust ja head tervist.”

Võistlusele “Võrguplatsid korda!”  on oodatud osalema taotlejad, kes on valmis platsi iga aasta hooldama. Väljakul peab olema avalik ligipääs ja see asugu ohutus kohas.

Taotlejal tuleb asupaiga kohta lisada vabas vormis kooskõlastuse kinnitus omavalitsuse või eraomaniku kontaktandmetega. Vaja on kirjutada selgitus, miks sinna piirkonda soovitakse rajada võrkpalliväljak. Samuti tuleb lisada asukoha plaan ja võimalusel fotomaterjal, mis valikut tehes tuleb kasuks.

Taotlused tuleb saata meiliaadressil tauno.lipp@volley.ee hiljemalt 15. aprillil. Lisaküsimuste tekkimisel saab infot telefonil 5198 0229.

Žürii teeb põhjenduste ja illustreeriva materjali alusel otsuse kuue koha kohta, kuhu juba tänavu tuleb uus võrguplats. Peale selle valib veel kümme paika, mille lühikirjeldused lähevad 20. aprillil üles www.postimees.ee portaali, kus kõik soovijad saavad nädala jooksul anda hääle oma meeliskohale. Rahvahääletusel selgub neli enam klikke kogunud kohta, kuhu võrkpalliplats rajatakse.

Eelmistel aastatel on Pärnumaal konkursi “Võrguplatsid korda!” toel uuendatud võrkpalliväljakuid Pärnu linnas, Paikusel, Kihnus, Tahkurannas, Sindis, Audrus ja Pärnjõel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles