Pärast nädalavahetuse vaikust avastati Pärnumaal taas kaks nakatunut

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Pärnumaal avastati ööpäevaga veel kaks koroonaviirusesse nakatunut.
Pärnumaal avastati ööpäevaga veel kaks koroonaviirusesse nakatunut. Foto: Dmitri Kotjuh

Viimase ööpäeva jooksul analüüsti Pärnumaal 115 COVID-19 testi, millest kaks osutus positiivseks. Kokku on pärnumaalastelt võetud 2773 proovi. Kahel eelmisel ööpäeval ei avastatud Pärnumaal ühtegi nakatunut.

Pärnu haiglas praegu ravil 11 koroonaviirusess haigestunud patsienti, üks neist vajab intensiivravi.

Eestis kokku osutus positiivseks 17 proovi ehk 1,3 protsenti kõigist ööpäevas testitutest. Üldse on riigis võetud 42 213 esmast proovi, nendest 1552 ehk 3,7 protsenti on olnud positiivsed.

Koroonagraafik 21.04.20
Koroonagraafik 21.04.20 Foto: Pärnu Postimees

Tänahommikuse seisuga vajab Eestis uue koroonaviiruse tõttu haiglaravi 124 inimest, kellest üheksa on juhitaval hingamisel. Haiglast on välja kirjutatud 169 patsienti.

Viimase ööpäeva jooksul surid COVID-19 tõttu 80aastane naine Ida-Viru keskhaiglas, 73aastane mees Kuressaare haiglas ja 99aastane naine Saaremaa Südamekodus.

Kokku on Eestis koroonaviiruse tõttu surnud 43 inimest.

Rahvastikuregistri andmetel elab viimase ööpäeva jooksul positiivse proovi andnud inimestest 11 Harjumaal. Pärnu- ja Tartumaal lisandus mõlemas kaks nakatunut, nii Saare- kui Järvamaal üks.

Uude koroonaviirusesse nakatunuid on kõige rohkem Harjumaal (537), järgneb Saaremaa (521). Pärnumaa asub viiendal kohal (94).

COVID-19 positiivseid lisandus pea igas vanuserühmas: kõige noorem 10–14- ja eakaim 75–79aastaste seas.

“Arvestades praegust COVID-19 nakatunute ja haiglaravi vajavate inimeste hulka, lõpetatakse Eestis järk-järgult plaanilise ravi piirangud, mis seoses eriolukorraga olid kehtestatud haiglatele, üldarstiabi, eriarstiabi ja hambaravi osutajatele,” teatas terviseamet.

Otsus lähtub arusaamast, et plaanilise ravi pikemaajalisel edasilükkamisel oleks paratamatult negatiivne mõju paljude inimeste tervisele. Samal ajal peab nakkuse jätkuva leviku tõttu alustama plaanilise abi osutamisega samm-sammult ja rangelt järgima kõiki infektsioonikontrolli meetmeid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles