Uuest nädalast saab broneeringuga külastada maanteeameti teenindusi

Kristo Niglas
, Reporter
Copy
Maanteeameti teenindussaali saab tulevast nädalast külastada broneeringuga.
Maanteeameti teenindussaali saab tulevast nädalast külastada broneeringuga. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Esmaspäevast, 27. aprillist teenindab maanteeamet kliente Tallinna, Saue, Jõhvi, Pärnu, Tartu ja Viljandi teenindussaalis broneeringu alusel.

Pea kõiki maanteeameti teenuseid on võimalik osutada kas kontaktivabalt või minimaalse kokkupuutega. Samal põhjusel alustatakse A-kategooria ja kaitseväe raskeveokijuhi sõidueksamite vastuvõtuga.

Nakkusohu vältimiseks soovitab maanteeamet siiski eelistada eriolukorra ajaks välja töötatud kontaktivabu või minimaalse kontaktiga teenuseid, mida osutatavad endiselt kõik bürood. Maanteeameti e-teeninduses saab osta ja müüa sõidukeid, vahetada juhiluba ja tellida dokumendid postiga koju. E-posti teel on võimalik registreerida sõidukeid, taotleda rahvusvahelist juhiluba ja tellida pädevustunnistust.

Näiteks on eriolukorra algusest e-teeninduses vormistatud 13 368 sõiduki omanikuvahetust ja vahetatud 5754 juhiluba.

Kui kliendil ei ole võimalik hädavajalikku teenust saada e-teenusena, broneerib ta teenindusaja maanteeameti büroosse kas telefoni või e-posti teel.

A-kategooria sõidueksamile saab esialgu registreerida autokooli kaudu, maist e-teeninduses. A-kategooria teooriaeksamile tuleks end kirja panna e-teeninduses. Eksameid võetakse vastu Jõhvis, Pärnus, Tartus ja Tallinnas.

Büroodes, kus teenuseid osutatakse, järgitakse rangelt ametlikke nõudeid ja soovitusi, et vähendada nakkusohtu. Kliendid peavad kandma eksamil maske ja haigena ei tohi büroosse tulla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles