Joel Jesse: Rail Baltic on Pärnumaa edu võti

Joel Jesse
, Eesti 200
Copy
Tootsi raudteejaamas ja ülesõidul on vaikne ja raudteerööpad tühjad, kuid kunagi toob Rail Baltic sinna nagu ka Kaismale, Kilksamale, Surjusse ja Häädemeestele taas rongid ja kohalikud peatused.
Tootsi raudteejaamas ja ülesõidul on vaikne ja raudteerööpad tühjad, kuid kunagi toob Rail Baltic sinna nagu ka Kaismale, Kilksamale, Surjusse ja Häädemeestele taas rongid ja kohalikud peatused. Foto: Mailiis Ollino

Pärnumaal kandideerinud sise­minister Mart Helme kahjustab oma väljaütlemistega Rail Balticu projekti elluviimist, mis võib jätta Pärnu ilma tuhandetest töökohtadest ja kümnetest miljonitest eurodest, sest raudtee on maakonnale tuleviku eduks oluline.

Endine majandus- ja taristuminister Kadri Simson, kes samuti kandideeris riigikokku Pärnumaal, ütles 2018. aasta lõpus, kui otsustati Lelle–Pärnu vahel reisirongiliiklus lõpetada, et Rail Balticu valmides saab Pärnu endale väga hea raudteeühenduse nii Tallinna kui Riiaga ja meil pole mingit põhjust arvata, et Rail Balticu ehitus edasi lükkuks või uus raudtee ehitamata jääks, ning järgmine rong läheb suvepealinnast teele kaheksa aasta pärast. Aastal 2026, kui valmib Rail Balticu kiirraudtee.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles