Häkkerite “välksõda” neonatside vastu

Aino Siebert
, Baltische Rundschau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anonymus’ed on Saksamaal algatanud uusnatsidevastase välksõja. Laialdase häkkerlusega juhitakse ühtlasi tähelepanu andmekaitse nõrkusele.
Anonymus’ed on Saksamaal algatanud uusnatsidevastase välksõja. Laialdase häkkerlusega juhitakse ühtlasi tähelepanu andmekaitse nõrkusele. Foto: Aino Siebert

Pärast Zwickau paremäärmusliku grupeeringu avastamist uurib Saksa politsei täie hooga neonatsitrio Uwe Mundlosi, Uwe Böhnhardti ja Beate Zschäpe rakukese sooritatud kuritegusid.

Teatavasti sooritasid noormehed eelmise aasta novembris pärast ebaõnnestunud pangaröövi Eisenachis enesetapu, nende kaaslanna istub vaikides edasi Kölni vanglas.

Praeguste uurimistulemuste kohaselt läheb kolmiku arvele üheksa mõrva ja naelpommiplahvatus, mis inimohvreid õnneks ei nõudnud.

Vasakradikaalid aktsioonis

Tundub, et mõne arvates töötavad õigusemõistjad liialt aeglaselt, sest kohe aasta alguses on anonüümne häkkerite grupp võtnud initsiatiivi oma kätte ja avanud Wikileaksi eeskujul võrgulehe http://nazileaks.net.

Lehelt leiab nimekirja neist, kes on annetanud raha paremäärmuslikule parteile NPD (Nationaldemokratische Partei Deutschlands / Saksamaa Natsionaaldemokraatlik Partei) või ostnud neonatside moebrändi Thor Steinar tooteid. Avaldatud on samuti postimüügifirma Odin klientide nimekiri. (Odin oli vanade germaanlaste peajumal.)

Nimede kõrval on aadressid ja telefoninumbrid. Anonymus’ed on andnud oma antifašistlikule kampaaniale nime Operation Blitzkrieg ehk operatsioon “Välksõda”.

Kuid anonüümsed internetiaktivistid ei võitle ainult neonatside vastu. Andmete avaldamisega soovivad nad ennekõike pöörata tähelepanu andmekaitse puudulikkusele.

Häkkerid peavad ühtlasi halastamatut sõda saientoloogide ja homofoobide vastu. Võib oletada, et internetisõdurid kuuluvad vasak- ja vasakäärmuslikesse rühmadesse. Neonatside foorumites nimetatakse gruppi Anfifa-Freaks.

“Välksõja” ohvrid

Operatsioon “Välksõda“ on näidanud lühikese ajaga reaalseid tulemusi. Üks meestest, kelle nimi on avaldatud, räägib, kuidas teda on hakatud telefonis sõimama ”natsiseaks“. Helistajad lubasid panna tema auto põlema.

Samuti pommitatakse teda elektroonselt Viagra ja seksiteenuste pakkumistega. Nüüd on “Välksõja” ohvri telefonil App, mis blokib kõned tundmatutelt numbritelt.

Mees kõneleb, et on tellinud neonatside on-line-kaubamajadest ainult parempoolsete rokkbändide Sturmwehri ja Sleipniri muusikat. Häkkerite ohver nimetab end natsionaalseks sakslaseks, mitte natsiks.

”Muusika on ainus, mis mind neonatsidega ühendab. Ma ei ole poliitiline ega tunne mingisugust vaenu välismaalaste ega juutide vastu,“ kinnitas mees uudisteportaalile News. Nimekirjade avaldamine on võrgusõja ohvri arvates ”haige”. “Oleksime nagu tagasi Hitleri ajas,” lisas ta.

Kas juriidiliselt on see häkkerite aktsioon korrektne? Muidugi on õige võidelda diskrimineerimise ja inimvaenulikkuse vastu, kuid mitte viisil, mis rikub demokraatliku õigusriigi printsiipe. Kuigi nimekirjades on kindlasti ka tõelisi neonatse, kehtib neilegi Saksamaa põhiseaduse 1. paragrahv: inimese väärikus on puutumatu. Samuti kehtib võõramaalaste ja juutide vihkajatele isikukaitseõigus.

Õigusriik tohib kasutada võitluses põhiseaduse rikkujate vastu ainult seaduslikke meetodeid. Pealegi, avaldatud nimekirjades leidub inimesi, kes ehk mingi pahameele ajendil on annetanud NPD-le kümme eurot või tellinud endale mõne CD või paar T-särki.

Need inimesed ei ole automaatselt demokraatia vaenlased ja nende nimede avaldamine on niisama inimvaenulik kui neonatside sooritatud kuriteod.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles