Supertoidud mõjuvad inimese tervisele väga hästi, sest sisaldavad rohkesti vitamiine, vähe kaloreid ja neil võib olla muidki tervist turgutavaid omadusi.
Neid toite võiks rohkem süüa
Lehtkapsas
Lehtkapsas on köögiviljade seas üks suuremaid A-vitamiini allikaid, see aga parandab silmade ja naha tervist ja turgutab immuunsüsteemi. Pealegi leidub selles vähivastaseid antioksüdante. Tassitäis salatit sisaldab rohkem C-vitamiini kui üks apelsin.
Sardiinid
Sardiinid sisaldavad ohtralt oomega-3 rasvhappeid ja D-vitamiini. Kuna sardiinid on väikesed ja toiduahela alumises otsas, ei varja need endas nii palju toksiine kui suuremad kalad.
Granaatõun
Selles viljas on rohkesti antioksüdante, mis puhastavad keha vabadest radikaalidest, mis kahjustavad kudet ja võivad põhjustada südamehaigusi, Alzheimeri tõbe ja vähki.
Kaerahelbed
Tass kaerahelbeid sisaldab neli grammi kiudaineid. Uuringud on tõestanud, et lahustuvad kiudained vähendavad kolesteroolitaset. Samuti on tõestatud, et kui hommikul süüa aeglaselt eralduvaid süsivesikuid, nagu kaerahelbed on, siis kolm tundi hiljem trenni tehes põletab rohkem rasvu.
Keefir
Keefiris on kasulikke probiootikume, mis tugevdavad immuunsüsteemi. Peale selle katab klaas keefirit ligi 29 protsenti päevasest kaltsiumivajadusest.
Läätsed
Läätsed on tervislikuks vahelduseks tavapärasele õhtusöögile. Pool klaasi keedetud läätsi sisaldab üle üheksa grammi valku ja kaheksa grammi kiudaineid. Peale selle on läätsed hea raua ja foolhappe allikas.