Neid toite võiks rohkem süüa

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PP

Supertoidud mõjuvad inimese tervisele väga hästi, sest sisaldavad rohkesti vitamiine, vähe kaloreid ja neil võib olla muidki tervist turgutavaid omadusi.

Lehtkapsas

Lehtkapsas on köögiviljade seas üks suuremaid A-vitamiini allikaid, see aga parandab silmade ja naha tervist ja turgutab immuunsüsteemi. Pealegi leidub selles vähivastaseid antioksüdante. Tassitäis salatit sisaldab rohkem C-vitamiini kui üks apelsin.

Sardiinid

Sardiinid sisaldavad ohtralt oomega-3 rasvhappeid ja D-vitamiini. Kuna sardiinid on väikesed ja toiduahela alumises otsas, ei varja need endas nii palju toksiine kui suuremad kalad.

Granaatõun

Selles viljas on rohkesti antioksüdante, mis puhastavad keha vabadest radikaalidest, mis kahjustavad kudet ja võivad põhjustada südamehaigusi, Alzheimeri tõbe ja vähki.

Kaerahelbed

Tass kaerahelbeid sisaldab neli grammi kiudaineid. Uuringud on tõestanud, et lahustuvad kiudained vähendavad kolesteroolitaset. Samuti on tõestatud, et kui hommikul süüa aeglaselt eralduvaid süsivesikuid, nagu kaerahelbed on, siis kolm tundi hiljem trenni tehes põletab rohkem rasvu.

Keefir

Keefiris on kasulikke probiootikume, mis tugevdavad immuunsüsteemi. Peale selle katab klaas keefirit ligi 29 protsenti päevasest kaltsiumivajadusest.

Läätsed

Läätsed on tervislikuks vahelduseks tavapärasele õhtusöögile. Pool klaasi keedetud läätsi sisaldab üle üheksa grammi valku ja kaheksa grammi kiudaineid. Peale selle on läätsed hea raua ja foolhappe allikas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles