Spordiajaloopäeval näeb Moskva olümpiamängude teatejooksu tõrvikut

Copy
2013. aastal käis spordiajaloopäeval Gerd Kanter (paremal), kellest tuleb juttu tänavugi. Vasakul ürituse korraldaja Priit Neeme.
2013. aastal käis spordiajaloopäeval Gerd Kanter (paremal), kellest tuleb juttu tänavugi. Vasakul ürituse korraldaja Priit Neeme. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Neljapäeval kell 14 kogunevad Pärnu Rannastaadioni VIP-ruumi Pärnumaa spordiajaloo tundjad ja huvilised spordiveteranide korraldatavale 25. teemapäevale.

Pika traditsiooniga üritust korraldab Pärnumaa spordiajaloo selts, kelle üks eestvedajatest Priit Neeme lubab põnevat ja harivat programmi.

“Meenutan 40 aastat tagasi Moskva olümpia auks Pärnust Tallinna toimunud teatejooksu, millest on säilinud unikaalne videoklippki. Külla tuleb toona jooksul osalenud tippsõudja Tiit Helmja, kes võtab kaasa üritusel kasutusel olnud tõrviku. Mul endalgi on unikaalseid asju, mida näidata: vaid korra teatejooksul kantud tossud, mille peale üritust karpi tagasi ja kappi panin,” rääkis Neeme.

Teine esineja on kohalikku spordiajalugu uuriv Enn Hallik, kes annab ülevaate läbi aegade olümpiamängudel osalenud pärnumaalastest. “Mängudel käinud seltskond on kirev. Näiteks on maakonnaga seotud Jaan Talts, Erika Salumäe ja Gerd Kanter, samuti taustajõud nagu treenerid ja hooldemehed,” lausus Neeme.

Samuti on ajaloopäeval tava aasta jooksul manalasse läinud sporditegelasi meenutada.

Oma osalemisest on teatanud ürituse kunagine algataja Henno Sepp. 98aastane vanahärra on lubanud näidata tunnusesemeid, mis kunagi spordielus olulist rolli mängisid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles