Petised meelitavad Nigeeriasse pakki saatma

Riina Martinson
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Post
Eesti Post Foto: AFP / Scanpix

Viimastel kuudel on Eesti Postile korduvalt teada antud juhtumitest, kus Interneti teel kuulutuse kaudu müües võetakse müüjaga välismaalt ühendust ja palutakse müüdav kaup saata Nigeeriasse EMS-saadetisena (Express Mail Service on rahvusvaheline kiirpostiteenus).


”Ostja teatab müüjale, et elab küll Londonis, aga ajutiselt viibib Nigeerias, ja palub saadetise sinna saata. Raha lubab ta kanda arveldusarvele pärast EMS-saadetise numbri teatamist,“ kirjeldas Eesti Posti logistika divisjoni juht Ansi Arumeel.



Kahjuks ei jõua raha müüjate kätte.



“Meil on olnud mitu juhtumit, kus inimesed on pöördunud saadetise peatamiseks ja tagasisaatmiseks,” kinnitas Arumeel. “Paraku on pakk aga saadetud juba Nigeeriasse ning saaja on sellel järel käinud ning teha ei ole enam midagi.“



Seni pole ükski pärnumaalane Eesti Posti andmetel selle petuskeemi õnge läinud või pole sellest teatanud.



Eesti Post paneb inimestele südamele, et ei ole mõistlik oma kaupa enne raha kättesaamist teele saata, eriti sellisesse riiki nagu Nigeeria.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles