Galerii ⟩ Sprindikuningas Henri Sai: Järgmised aastad võivad tulla head

Copy

Pealinnas Kadriorus kergejõustiku Eesti meistrivõistlustel näitasid suvepealinna kergejõustiklased super­vormi. Eesti esisprinteriks kerkinud spordiklubi Altiuse kasvandik Henri Sai sai hakkama kuldse duubliga: võitis 100 ja 200 meetri jooksu. Lühemal maal tagas pärnakale edu isiklikku tippmarki tähistav 10,53. Suvepealinna välejalale järgnesid Ken-Mark Minkovski (Audentese SK) ja Hans-Christian Hausenberg (Tartu SS Kalev), ajad vastavalt 10,66 ja 10,73.

Poolel staadioniringilgi oli 19aastane Valter Espe juhendatav parim: uus isiklik rekord 21,08 tõstis jooksumehe Eesti kõigi aegade pingerivis kolmandaks. Saiale järgnesid 21,27ga KJK Saare hingekirjas Marek Niit ja 21.56ga Ken-Mark Minkovski Audentese spordiklubist. Pärnakast kiiremini on suutnud poolt staadioniringi katta vaid saarlane Niit (20,43) ja suvepealinna kiirjooksja Martin ­Vihmann (21,05).

​Sai, kes hooaja alul oli vigastatud ega jäänud oma vormiga sugugi rahule, sündis staadionikatlas enda sõnutsi otsekui ümber. “Mõtlesin siiski, et proovin. Tuli välja, et konditsioon on suurepärane. Kaasa aitasid areenil valitsenud supertingimusedki,” rääkis riigi esisprinteriks tõusnu, kelle arvates rivaalid polnud kõige paremas vormis. “Juba esimesel päeval tõdesin: stardist ei tulnud kedagi kaasa, jooksin kolmandal rajal niimoodi, et kedagi polnud näha.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles