Suvepealinna tulevikulootus kihutas rahvusvahelisel krossil võrdselt naiste eliidiga

Märt Pilme
, reporter
Copy
Laura Lizette Sander.
Laura Lizette Sander. Foto: Erakogu

Kaks nädalat tagasi Tšehhis oma esimesed UCI ehk rahvusvahelise rattaliidu punktid teeninud pärnakas Laura Lizette Sander võistles sel nädalavahetusel Rootsis.

Kui Tšehhis olid Pärnu Kalevi spordikooli 16aastase ratturi konkurentideks aasta–kaks vanemad ehk kuni 18aastased sportlased ning pärnakas teenis neljanda ja seitsmenda koha, siis nüüd võrdles Sander cyclo-cross’is oma oskusi naiste eliidiga, kelle seas paljud olid temast kümme aastat vanemad. 

Rootsi C2-kategooria võidusõidul Täby Park saavutas Sander 23 naise seas neljanda tulemuse ja 15 punkti. Päev hiljem oli ta Stockholmis 21 hulgas viies ja teenis kümme silma.

Tšehhis kogus Sander 18 punkti ja lisas nüüd sellele 25. Punkte on vaja, sest nende alusel kutsutakse tiitlivõistlustele. Mida rohkem neid on, seda eespool saab startida. Pärnu tulevikutäht sihib järgmisel kuul Hollandis toimuvaid Euroopa meistrivõistlusi.

Sandri klubikaaslased kihutasid samal ajal Eesti cyclo-cross'i karikasarja kolmandal etapil Suure-Jaanis. Kõige paremini sõitis Virgo Mitt, kes klassis M16 tuli 25 sportlase seas esikohale. 

Virgo Mitt.
Virgo Mitt. Foto: Agnes Pajur
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles