Koroonaviirus lõpetas jetisportlaste hooaja: Jasmiin Üpraus tõusis maailma edetabeli juhiks ja teenis MM-hõbeda

Märt Pilme
, reporter
Copy
Jasmiin Üpraus lõpetas 2020. aasta maailma reitingutabeli liidrina.
Jasmiin Üpraus lõpetas 2020. aasta maailma reitingutabeli liidrina. Foto: Peter Piotr Andersson

Nädalavahetusel sai selgeks, et viiruse tõttu katkestatakse jetispordi hooaeg ja maailmameistrivõistluste üldvõitjad selguvad vaid ühe etapiga. Nõnda tõi Pärnu sportlane Jasmiin Üpraus MMilt hõbeda.

Tänavune MM-sari pidi koosnema seitsmest etapist, mis viinuks sportlased Kuveiti, Saudi-Araabiasse, Portugali, Itaaliasse, Hiinasse, Indiasse ja Araabia Ühendemiraatidesse. Esimene etapp veebruaris Kuveidis toimus, ent pärast seda keerati maailm lukku. Novembris sooviti korraldada Itaalia etappi, ent sealne valitsus pani sellele käe ette ja mõõduvõtt lükati järgmisse aastasse.

Nõnda otsustati, et 2020. aasta maailmameistrid selguvad vaid Kuveidi etapi tulemusena. Seega teenis Ski Ladies GP1 klassis MM-tiitli prantslanna Jessica Chavanne, hõbeda Üpraus ja pronksi sai võitja kaasmaalane Estelle Poret.

“Hooaja ootamatu lõpp aitas täita meie ühe suurema eesmärgi – tulla esimeseks maailma naissõitjate edetabelis! See näitab, kui palju tööd ja aega oleme sporti panustanud,” rõõmustas 19aastane Üpraus, kelle tänavuseks noosiks jäi peale reitingutabeli esikoha ja MM-hõbedale EM-pronks ja Eesti meistritiitel. “Olgugi et võistlushooaeg jäi üürikeseks, oli meil võimalus võistelda olulisemates sarjades ja näidata head minekut kõikjal.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles