Lääne prefektuuri logistikul lasub omastamise kahtlus

Kristo Niglas
, Reporter
Copy
Kahtlustuse kohaselt omastas Pärnu politseimajas töötanud logistik talle usaldatud vara, tekitas sellega kahju ja teenis ise majanduslikku kasu.
Kahtlustuse kohaselt omastas Pärnu politseimajas töötanud logistik talle usaldatud vara, tekitas sellega kahju ja teenis ise majanduslikku kasu. Foto: Lilli Tölp

Teisipäeval pidasid politsei- ja piirivalveameti (PPA) sisekontrolli töötajad kinni Lääne prefektuuri logistiku, keda on alust kahtlustada omastamises. 

Kahtlustuse kohaselt omastas Pärnu politseimajas töötanud logistik talle usaldatud vara, tekitas sellega kahju ja teenis ise majanduslikku kasu. Omastamise täpse ulatuse ja muud asjaolud selgitab PPA sisekontrollibüroo alustatud kriminaalmenetluses.

Lääne prefektuuri sisekontrollijuhi Gerrit Veebergi sõnade kohaselt on menetlus aktiivse uurimise faasis ja tõendite kogumine kestab. „Praeguseks kogutud info ei viita sellele, et omastamine oleks seotud mehe tööga PPAs, kuid kuna uurimistoimingud jätkuvad, siis ei saa seda välistada,” tõdes Veeberg.  

PPA logistikabüroo juht Andres Sinimeri ütles, et logistikute tähtsaim kohustus on vastutada neile usaldatud vara ja vahendite säilimise ja heaperemeheliku kasutamise eest.

„Politsei logistikud peavad olema nii organisatsiooni sees kui kogu riigis eeskujuks, kuidas varaga ümber käia. Selline kahtlustus riivab politsei usaldusväärsust,” möönis Sinimeri.

Kahtlusalune töötaja on esitanud lahkumisavalduse.

Menetlust juhtiva prokuröri Helga Aadamsoo selgituse kohaselt alustati kriminaalasi selleks, et kontrollida omastamise kahtlust.

"Juhtumi eripära on see, et omastamise kahtlus on langenud inimesele, kes töötas PPAs, kuid esialgse kahtlustuse järgi ei ole omastamine seotud tema tööülesannetega politseis. Kahtlustatav peeti üleeile kinni ja kuulati eile üle, kuid uurimine on siiski algusjärgus," sõnas Aadamsoo. "Veel ei ole kogutud piisavalt tõendeid, et saaksime üheselt öelda, millise ulatusega omastamine toimuda võis. Seetõttu ei saa praegu täpsustada kahtluse täpseid asjaolusid või kannatanu isikut.“

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles