Graafik Laustestimiseta kahanes nakatunute hulk

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Ööpäeva jooksul pärnumaalastele tehtud 138 testist osutus positiivseks üks.
Ööpäeva jooksul pärnumaalastele tehtud 138 testist osutus positiivseks üks. Foto: Dmitri Kotjuh

Kolme viimase päeva jooksul on koroonaviiruse testidega tuvastatud nakatunute arv Pärnumaal langenud: viimasel ööpäeval tehtud 138 testiga lisandus siia kanti üks viiruskandja, kes nakatus Soomes.

Kui neljapäeval, pärast Jõõpre hooldekodus korraldatud testimist, lisandus nakatunute nimekirja 14 inimest, siis edasi on positiivse analüüsivastuse saanute arv päev-päevalt kahanenud.

Terviseameti Lääne regiooni juhi Kadri Juhkami sõnade järgi ei saa viimaste päevade langustrendist siiski järeldada, et nakatumine on vähenenud. “Positiivsete testide arvu võib seletada sellega, et viimastel päevadel pole olnud laustestimist. Eelmisel nädalal laustestiti Mai kooliga seotud koldes ja Jõõpre hooldekodus,” ütles Juhkam, kelle andmeil on täna-homme Jõõpres plaanis järgmine laustestimine.

Koroonagraafik 17.11.20
Koroonagraafik 17.11.20 Foto: Pärnu Postimees

Viimasel ööpäeval analüüsiti Eestis 5287 koroonaviiruse testi, neist esmaseid positiivseid oli 186 ehk 3,5 protsenti.

Rahvastikuregistri andmetel laekus enim positiivseid testitulemusi Harjumaale, kus koroonaviiruse tuvastati 108 inimesel. Tartumaale lisandus 25, Ida-Virumaale 23, Viljandimaale viis, Järva- ja Läänemaale kolm, Rapla-, Valga- ja Lääne-Virumaale kaks nakatunut. Hiiu-, Saare- ja Põlvamaale tuli kõigisse juurde üks viiruskandja. Üheksal positiivse testitulemuse saanul puudus rahvastikuregistris märgitud elukoht.

Viimase 14 päeva haigestumus 100 000 inimese kohta on 218,59 ja esmaste positiivsete testide protsent 4,6.

Tänahommikuse seisuga on haiglas 85 COVID-19-patsienti, neist kuus juhitaval hingamisel. Koju saadeti seitse inimest, üks patsient viidi üle teise haiglasse, üks tunnistati valepositiivseks. COVID-19-haiguslugusid avati kokku 11.

Ööpäeva jooksul suri kolm inimest: 89aastane naine, 67aastane mees ja 46aastane naine. Kokku on Eestis surnud 84 koroonaviirusesse nakatunut. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles