Graafik Pärgviirusega nakatusid ühe- ja 99aastane, üks inimene suri

Merle Rallmann
, veebilehe toimetaja
Copy
Koroonaviiruse testimine. Foto on illustreeriv.
Koroonaviiruse testimine. Foto on illustreeriv. Foto: Dmitri Kotjuh/Järva Teataja/

Viimase ööpäeva jooksul tehti koroonaviiruse test 144 pärnumaalasele, kellest viis osutus nakatunuks. Pärnu haiglas suri COVID-19 diagnoosiga 85aastane naine.

Lahkunu oli haiglas 13 päeva ja tal olid rasked kaasuvad haigused, aga kuna ta osutus koroonaviiruse suhtes positiivseks, läks tema surm kirja koroonasurmana.

Pärnumaal oli tänahommikuse seisuga 334 aktiivset nakkusjuhtu. Pärnu haiglas on viis koroonahaiget, kellest ükski pole juhitaval hingamisel.

Lääne regionaalosakond jälgib Pärnumaal 581 lähikontaktset inimest, haigestunuid on 93. Nakkuskolletest vaatleb amet Mai kooli, kus on 11 haigestunut, Uulu põhikooli viie ja Jõõpre hooldekodu 16 nakatunuga.

Pärnumaale lisandunud üks nakatunu sai viiruse pereliikmelt, üks nakatus töökohal ja üks tutvuskonnas. Kahe inimese nakkusallikas on teadmata. 

Viimase 14 päeva haigestumus 100 000 inimese kohta on Pärnumaal 120,7.

Terviseameti Lääne regiooni juhi Kadri Juhkami andmetel on noorim nakatunu Pärnu maakonnas aastane laps, kes sai nakkuse vanemate kaudu, ja vanim Jõõpre Kodu 99aastane klient.

Kooliealisi, seitsme- kuni 18aastasi, on haigestunud 14, 19–65aastastest tööealistest kannab pärgviirust 57 inimest ja üle 65aastasi haigestunuid on 20. 

Kogu Eesti, aga ka kevadega võrreldes on Pärnumaal vähem vanemaealisi nakatunuid. “Kuna meil on siin ainult üks hooldekodu kolle, kust tuleb suurem nakatumiste arv, on vanemaealisi märksa vähem. Suurem osa nakatunutest on tööealised: lapsevanemad, töökontaktsed, pensionieelikud,” loetles Juhkam ja lisas, et nakatunute arvu võivad peagi mõjutada plaanitavad laustestimised. “Eks neid tule juurde, kavas on laustestida Lihula kandis.”

Juhkam paneb inimestele südamele, et nende enda hoolsusest sõltub, kas nad saavad tööl ja lapsed koolis käia. “Võiks ikka mõelda sellele, et meid kaitseb distants ja maskikandmine. Muid meetmeid vaktsiini turuletulekuni meil ei ole,” rõhutas Juhkam.

Viimasel ööpäeval analüüsiti Eestis 4090 koroonaviiruse testi, neist esmaseid positiivseid oli 204 ehk viis protsenti testidest.

Koroonagraafik 27.11.20
Koroonagraafik 27.11.20 Foto: Pärnu Postimees

Rahvastikuregistri andmetel laekus enim positiivseid testitulemusi Harjumaale, kus koroonaviirus tuvastati 126 inimesel. Ida-Virumaale lisandus 31, Tartumaale 15, Pärnu- ja Viljandimaale viis, Läänemaale neli, Lääne- ja Võrumaale kolm nakatunut. Jõgeva-, Rapla-, Valga- ja Põlvamaale tuli igasse juurde kaks viiruskandjat. Järva-, Võru-, Saare- ja Hiiumaale lisandus üks nakatunu. Kuuel positiivse proovi andnul puudus rahvastikuregistris märgitud elukoht.

Viimase 14 päeva haigestumus 100 000 inimese kohta riigis on 284,13 ja esmaste positiivsete testide protsent 5,2.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles