Konontšukist sai USAs koduülikooli kangelane: Kõva töö on hakanud vilja kandma

Märt Pilme
, reporter
Copy
Artur Konontšuk pidi viimase mängu järel selgitusi jagama kohalikule legendile John Coxile.
Artur Konontšuk pidi viimase mängu järel selgitusi jagama kohalikule legendile John Coxile. Foto: Southern Miss Men's Basketball/Facebook

Suvepealinna korvpallur Artur Konontšuk tõusis USA üliõpilasliigas (NCAA) eile öösel oma tiimi sangariks, kui haaras lõpusekunditel tähtsa lauapalli ja tabas seejärel kaks vabaviset.

Kõrgeimas divisjonis kaasa lööv pärnaka meeskond Southern Miss Golden Eagles sai võõrsil jagu Lamar Cardinalsist 66:63.

Mängu saatuse otsustas Konontšuk, kes noppis üheksa sekundit enne mängu lõppu ründelauapalli. Kahemeetrisele sportlasele tehti viga ja ta vormistas vabaviskejoonelt kahe tabamusega lõppskoori.

Vahetusest sekkunud, ent matši lõpuks 22 minutit kogunud 20aastane pärnakas tõi meeskonna parimana 15 punkti (kahesed 2/3, kolmesed 3/5, vabavisked 2/2). Peale selle haaras neli lauapalli, jagas kaks resultatiivset söötu ja tegi ühe vaheltlõike. Miinuspoolele läks kolm pallikaotust.

Konontšuki sõnutsi oli võidu võti kõva kaitsemäng. Enda mänguga jäi ta rahule: visked läksid sisse ja sealt tuli enesekindlus, et oma tiim lõpus võidule viia. Viimases kahes mängus on Eesti snaiper olnud heas hoos ja tabanud kolmeseid 12st seitse.

“Teadsin, et pole põhjust end tagasi hoida. Olen enda arust alati hea viskaja olnud ja viimasel ajal selle kallal kõvasti tööd teinud. Ju see on hakanud vilja kandma,” rääkis Konontšuk pärast võidumängu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles